Mysterie rondom gonorroe infectie

 • #1

  Recentelijk ben ik positief bevonden op gonorroe. Tussen mijn laatste soa onderzoek waarbij alles nog in orde was, en deze test waaruit dus gonorroe bleek heb ik maar 1 seksuele partner gehad. Hij is recentelijk (ongeveer een maand geleden) nog getest en daaruit kwam naar voren dat hij niks heeft. Dat weet ik zeker want hij heeft me de uitslagen van de GGD zwart op wit laten zien. Toch zei mijn onderbuik gevoel dat ik nogmaals moest testen, daaruit blijkt dus dat ik besmet ben met gonorroe. Ik ben niet vreemd gegaan en ik heb hem op de man af gevraagd of hij (in de afgelopen tijd) seks heeft gehad met iemand anders. Maar hij houdt bij hoog en laag vol van niet. Ik wil hem geloven en kan me ook niet voorstellen dat hij glashard liegt, maar hoe in vredesnaam kom ik anders aan deze gonorroe infectie. Het is me echt een raadsel. Is er iemand die me hier een zinnig antwoord op kan geven? Al was het maar zodat ik mijn verhaal even kwijt kan want ik blijf maar piekeren hoe dit mogelijk is!

  Reactie
  #2

  Wanneer ben je positief bevonden?
  Wanneer heb je daarvoor seksueel contact gehad?
  Was dat NA zijn onderzoek bij de GGD?

  Reactie
  #3

  Ik heb de uitslag vanmiddag gekregen. Na het weekend kan ik meteen terecht voor behandeling. Ik heb een paar dagen geleden nog seksueel contact gehad met mijn partner, dat is dus na zijn onderzoek bij de GGD. Sinds zijn soa onderzoek hebben we sowieso frequent seksueel contact gehad, daar hij mijn vaste partner is.

  Reactie
  #4

  Een onderzoek van een maand geleden is een moment opname en zegt niets over alles wat daarna is gebeurd.
  Als hij na jouw vorige test, de enige bedpartner is geweest, kan dat maar een ding betekenen. De gonorroe moet dan van hem afkomstig zijn. Gonorroe komt niet uit de lucht vallen....

  Reactie
  #5

  Dankjewel Tandor, voor je reactie. Ik weet van mezelf dat ik geen andere bedpartners heb gehad tussen mijn laatste negatieve test en deze recentelijke test die positief bevonden is (en ook daarvoor was ik monogaam). En hoewel hij het niet toegeeft, kan ik dat van hem niet met 100% zekerheid zeggen. Het doet pijn om te beseffen dat hij misschien wel glashard tegen me liegt, zelfs nu in deze situatie.
  Ik moet nu voor mezelf kiezen en laat me na het weekend direct behandelen en ik heb geen seks meer met hem tot hij open kaart speelt, zich ook opnieuw laat testen en laat behandelen. En dan nog moet ik een hartig woordje met hem spreken want ik wil dit echt nooit meer meemaken.
  Ik heb nog 1 vraag; wat is de gebruikelijke behandeling bij gonorroe? De verpleegkundige die me de uitslag gaf zei aan de telefoon iets over een injectie met antibiotica. Ik was zo in paniek door de uitslag dat ik ben vergeten verder te vragen. En wat ik me ook afvraag; is de gonorroe na behandeling nagenoeg altijd weg? Ik heb gelezen over resistentie. Hoe vaak komt het voor dat de gonorroe bacterie verminderd gevoelig of zelfs resistent is voor deze injectie met antibiotica.
  Excuus voor al mijn vragen maar ik ben zo ontzettend gekwetst en bang.

  Reactie
  #6

  In de regel bestaat de behandeling uit een injectie met ceftriaxon.
  Dat is in principe voldoende om gonorroe te behandelen.

  Multiresistentie is inderdaad een groeiend probleem. In Nederland zijn echter nog geen gevallen bekend van resistentie bij de derde generatie ceftriaxon.

  Reactie
  #7

  Dankjewel voor je duidelijke antwoorden Tandor. Ik ben blij dat ik in het weekend ergens terecht kan met mijn vragen. Ik heb er ook zoveel...
  Komt het bij gonorroe voor dat je lichaam de infectie zelf klaart? Ik bedoel, ik weet dat ik de infectie alleen van hem heb kunnen oplopen. Zijn onderzoek van een maand geleden was goed. Ik begrijp dat dit niks zegt over wat er daarna is gebeurd. Als hij nu opnieuw test en zijn resultaten zijn weer negatief zou het dan kunnen dat zijn lichaam de infectie zelf opgeruimd heeft?

  Reactie
  #8

  Bij een sterk afweersysteem zou gonorroe binnen enkele weken spontaan kunnen genezen. Dit is echter meestal niet het geval. Dit komt doordat de infectie zich verder uit kan breiden en op die manier voor complicaties kan zorgen.

  Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij al klachten had en een behandeling heeft gehad....

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Tsja, ik denk dat wat betreft mijn partner de onderste steen nooit boven zal komen. En dat vind ik misschien nog wel het aller pijnlijkst. Feit blijft dat gonorroe inderdaad niet uit de lucht komt vallen...
  Ik heb vanochtend bij de assistente de uitslagen van mijn voorlaatste soa test opgevraagd, gonokokken DNA vagina (PCR) Negatief staat er zwart op wit. Dus toen had ik het nog niet!
  Maar als iemand niet wil praten en blijft ontkennen ga ik aan alles twijfelen. Maar ik weet dat ik geen andere seksuele contacten heb gehad dan met hem! Raadselachtig is het wel dat zijn soa test van een maand geleden nog oke was. Hij moet mij dus heel recentelijk besmet hebben en het kan niet anders dan dat er een derde in het spel is....
  Hij blijft ontkennen, raakt geïrriteerd iedere keer als ik het weer ter sprake breng. Ik ga twijfelen aan alles, probeer dingen te verklaren. Zelfs zover dat ik me afvraag of gonorroe infecties weleens gemist worden. Ik bedoel, hoe betrouwbaar zijn lab uitslagen? Komen vals negatieve (of vals positieve) gonorroe uitslagen weleens voor. En hoe groot is die kans dan?

  Het is triest dat ik hem niet gewoon de deur kan wijzen, terwijl alles erop wijst dat hij ergens niet eerlijk over is....

  Reactie
  #10

  Het is een heel vervelende situatie....

  Een verkeerde uitslag van een test zou mogelijk zijn, wanneer jouw test of zijn test binnen de incubatietijd van de besmetting zou hebben plaats gevonden. Dus wanneer er te vroeg getest zou zijn. Binnen enkele dagen na een besmetting dus.
  Maar als je voor jouw test ook monogaam was, met deze partner, komt de besmetting alsnog van hem

  Reactie
  #11

  Tandor, ik heb nog 1 vraag. Ik heb verontrustende artikelen gelezen over resistentie bij gonorroe. Gelukkig gaf u aan dat dit in Nederland nog niet voorkomt.
  Ik wil zeker weten dat de behandeling aangeslagen heeft. Hoeveel weken na de injectie kan ik een na-test doen om te controleren of ik echt geen gonorroe meer heb?

  Reactie
  #12

  2-3 weken

  Reactie
  #13

  Hallo Tandor,
  Ik wil nog even een update geven. Mijn partner is inmiddels opnieuw bij de GGD geweest voor een soa onderzoek. De uitslagen heeft hij afgelopen dinsdag gekregen; gonnoroe positief (dat was natuurlijk te verwachten) maar ook op chlamydia testte hij positief. Alsof het nog niet genoeg was... De volgende dag kon hij komen voor behandeling van zowel de gonorroe en chlamydia. Ik kon gelukkig ook dezelfde dag terecht, en ik heb uit voorzorg ook meteen een kuur voor chlamydia gekregen (twee pillen die ik tegelijk moest innemen). Ze hebben me ook opnieuw getest en daarvan heb ik de uitslagen vrijdag gekregen; ik ben soa vrij!! Dat betekent dus dat ik de medicatie voor chlamydia eigenlijk voor niks heb ingenomen èn dat de gonnoroe al niet meer aantoonbaar was (injectie had ik precies twee weken daarvoor gehad, dus het was nog spannend).
  Mijn partner zegt dat hij van de gonnoroe en chlamydia nooit symptomen heeft gehad. Maar toen hij woensdag bij de GGD voor behandeling was heeft de verpleegkundige nog een uitstrijkje uit zijn plasbuis genomen, met een wattenstaafje, zei hij. Ik weet niet precies waarom, hij vertelde dat ze willen weten welke bacterie precies de infecties veroorzaakt hebben. Hij kon het niet goed na vertellen. Na het uitstrijkje uit de plasbuis heeft hij echter wèl irritatie aan de penis terwijl hij daarvoor totaal nergend last van had. Hij wil niet bellen naar de GGD om te informeren. Daarom wil ik aan u vragen of u weet hoe dat zou kunnen komen.
  Ik heb gelezen dat een uitstrijkje van de plasbuis bij mannen pijnlijk kan zijn maar is het normaal dat het na 4 - 5 dagen nog steeds geirriteerd voelt?
  Bedankt alvast Tandor, voor uw tijd en antwoorden!

  Reactie
  #14

  Je weet dan in ieder geval waar de soa vandaan komt.
  Als hij van de gonorroe nog geen last had, was het in ieder geval een recente besmetting. Gonorroe geeft bij mannen in principe altijd klachten tussen enkele dagen en enkele weken na de besmetting. Van de chlamydia hoef je in eerste instantie inderdaad geen klachten te hebben als man.

  Omdat gonorroe en chlamydia is vastgesteld is er een uitstrijkje gemaakt om waarschijnlijk nog naar andere soa's te kijken.

  De urinebuis kan inderdaad enkele dagen geïrriteerd zijn door het uitstrijkje. Dat is soms heel vervelend.

  Reactie
  #15

  Aan welke soa's kan dan nog meer gedacht worden? Want ik ken alleen de zogenaamde big five; chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis B en hiv.
  De laatste drie zijn aantoonbaar middels een bloedtest, toch? Bij hem waren deze negatief.
  (En bij mij gelukkig ook!)

  Reactie
Reageer op: Mysterie rondom gonorroe infectie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief