Komt een vals positieve Gonorroe uitslag voor?

Online ZorgZus
  • #1

    Recentelijk ben ik na vage vaginale klachten positief getest op gonorroe, terwijl ik al ruim 12 jaar dezelfde partner heb. Mijn partner houd vol dat het onmogelijk is dat ik dit via heb opgelopen.. Zelf ben ik wegens vaginale klachten vorig jaar nog getest, toen hebben ze voor de zekerheid ook SOA meegenomen en deze waren toen negatief. Omdat hij zo stellig volhoud dat hij niet vreemd is gegaan de vraag of dit op 1 of andere manier te verklaren is. Wel heb ik voor behandeling opnieuw een kweek af laten nemen om een eventuele fout op het lab uit te sluiten..

    Reageer
    #2

    Het kan natuurlijk altijd, maar de kans op een vals positieve test is wel heel klein.

    Ik zou het nieuwe onderzoek sowieso even afwachten. Als dat een kweek is, zoals je zegt, dan komt er 100% zekerheid. Uit een kweek heb je eigenlijk nooit valse uitslagen.

    Stel dat die positief is, vraag dan de behandelaar hoe dit kan. Dan heb je over een mogelijke oorzaak uitsluitsel.

    Stel dat je partner inderdaad de waarheid spreekt, dan is een beschuldiging ernstig. Pas daarmee op. Als de behandelaar aangeeft dat het alleen maar kan ontstaan door een recent seksueel contact, dan kan je bij jezelf nagaan hoe en wat, en een gesprek met je partner hebben.

    Reageer
    #3

    Toevallig heb ikzelf via soazelftester.nl een positieve uitslag voor gonnoroe gehad.. schrok me rot en leek haast onmogelijk. toen bij de huisarts keel en vaginaal uitstrijkje laten maken en deze waren beide negatief.

    Reageer
    #4

    Er kan met zo'n thuistest zoveel mis gaan, dat de betrouwbaarheid te wensen over laat. Voor een gonorroe test moet je urine opsturen, stel dat je dat nu zou doen, dan zit dat de hele dag ergens in een brievenbus waar het momenteel meer dan 30 graden is, terwijl die urine koel bewaard moet worden...

    Reageer
Reageer op: Komt een vals positieve Gonorroe uitslag voor?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief