Genitale wratten in vaste relatie?

Online ZorgZus
 • #1

  Dag,

  Mijn partner heeft vorig jaar een uitbraak van genitale wratten gekregen. We hebben al drie jaar een seksuele relatie, dus hij heeft het waarschijnlijk voor onze relatie opgelopen. We hebben altijd onveilig gevreëen na aan het begin van de relatie een soa-test gedaan te hebben. Ik heb het virus dus vrijwel zeker ook, alleen nooit ergens last van gekregen.

  Sinds twee maanden heeft hij weer een uitbraak die hij behandelt met een recept van de huisarts. Ik weet dat het virus het besmettelijkst is als er ook echt genitale wratten aanwezig zijn.

  Toch weet ik niet of ik nu ik het virus al heb, het risico op zelf genitale wratten krijgen elke keer vergroot als ik seks zou hebben met hem? Of is het zo dat als ik eenmaal drager ben, het zich hoe dan ook wel of niet kan gaan uiten ooit? Op dit moment hebben we geen seks maar we zouden het wel graag willen. Ik heb enerzijds zoiets van, ja ik ben (vrijwel zeker) wel al besmet met HPV, waarschijnlijk ook al een beste tijd. Maakt het dan nog uit als we seks hebben in zijn besmettelijke periode?

   

   

  Reageer
  #2

  Het is nog maar de vraag of je het virus hebt opgelopen. Dat hoeft niet perse als hij geen uitbraak heeft. Dus ja het kan wat uitmaken als je onbeschermde seks hebt bij een uitbraak

  Reageer
  #3

  Oké, maar stél het is wel zo dat ik het heb? Maakt het dan bij elke keer seksen opnieuw weer verschil/risico?

   

  Reageer
  #4

  Ja, het zou er dan voor kunnen zorgen dat je een uitbraak krijgt.

  Reageer
  #5

  Pff, wat klote. We hebben nu al een tijd geen seks en de behandeling lijkt niet aan te slaan. Balen dat we dan mogelijk de komende maanden geen seks kunnen hebben.

  Reageer
Reageer op: Genitale wratten in vaste relatie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief