ademnood en hyperventilatie ’s nachts

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  hoi

  Ik ben een meisje van 19 en heb chronische hyperventilatie en duizend klachten, ook wel wat last van chronische stress zei de psycholoog en veel aan mijn hoofd.

  Nu heb ik nog een probleempje, ik slaap veel en vast, bijna altijd word ik 's morgens 'verdoofd' wakker en lijkt alsof ik 20u geslapen heb. Ik slaap meestal ook goed maar de laatste tijd heb ik een beetje last van iets. Ik val in slaap en ietsje nadat ik juist in slaap ben gevallen word ik wakker, niet echt wakker schrikken maar ook niet rustig en wel met wat hartkloppingen en ademnood en het gevoel dat ik heel dringend moet plassen. Daarna ga ik terug slapen en de rest van de nacht gaat het goed. En de laatste tijd word ik 's nachts een paar keer wakker dat ik heel de tijd het gevoel heb dat ik moet 'overademen' dus heel de tijd diep in ademen omdat ik het gevoel heb dat ik anders niet genoeg adem krijg en ga stikken, meestal op het moment zelf besteed ik er niet zoveel aandacht aan en ga ik verder met slapen maar de volgende ochtend/dag maak ik mij er dan wel ongerust over. Kan dit in verband staan met mijn hyperventilatie?

  groetjes

  Reactie
  #2

  Dat staat niet alleen in verband met hyperventilatie, maar op het moment dat je "overademen" ben je aan het hyperventileren.
  Op dat moment kun je daar wel iets aan doen:

  Adem 5 tellen rustig door de neus in en 10 tellen rustig door de mond met getuitte lippen. Herhaal dit een aantal keren. Je zult dan merken dat de aanval van hyperventilatie afbreekt en stopt.

  Reactie
  #3

  g

  Geregeld word ik wakker met ademnood en pas dan de methode 6 maal inademen door de neus en 10 maal uitademen door de mond. Dit helpt echt en ga dan na een kwartiertje weer slapen. Hierdoor slaat de paniek niet meer toe omdat ik weet dat dit helpt.

  Reactie
Reageer op: ademnood en hyperventilatie ’s nachts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief