Rugpijn na een paar uur slapen

 • #1

  Ik heb bijna nooit echte slaapproblemen. Ik werd voorheen wel wakker 's nachts, maar dan kon ik ook meteen weer inslapen. Maar sinds ongeveer anderhalve week krijg ik na een aantal uren slapen steeds rugpijn, of meer spierpijn in de spieren die langs de onderste helft van mijn rug lopen. Ik word dan om 5 uur wakker met hevige rugpijn, en dan kan ik ook vaak niet meer inslapen. Vanmorgen was het zelfs 4 uur.
  Aan mijn bed kan het niet liggen, ik lig op een duur Tempur matras en ik heb ook geprobeerd in een ander bed te slapen. Niks werkt.
  Het enige gegeven dat uit kan maken is dat ik normaal twee dagen in de week werk en nu dus twee weken vrij ben. Ik werk als orthodontist assistente. Het lijkt me alleen sterk dat het gemis van die twee dagen werk zo uit kan maken voor mijn rug dat ik niet meer goed kan slapen. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen?

  Reageer
  #2

  Lage rugpijn is meestal een gevolg van een verkeerde houding of verkeerd bewegen met overbelasting als gevolg. Maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijke oorzaken. De huisarts kan middels lichamelijk onderzoek en uw medische gegevens gericht zoeken naar een oorzaak van uw klachten.

  Reageer
  #3

  Lees ook de patienten informatiefolders van het Nederlands Huisartsen Genootschap over gewone lage rugpijn en tips bij lage rugpijn. Voor een diagnose van uw lage rugpijn gaat u naar de huisarts.

  Gewone lagerugpijn
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1a.htm

  Tips bij lagerugpijn
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1b.htm

  Reageer
  #4

  Wanneer je dit soort rugpijn hebt is het goed een duidelijke diagnose te stellen.

  Reageer
  #5

  ik was op vakantie, het matras was nogal zacht.
  na de 2e nacht kreeg ik pijn onderin mijn rug rechts.
  dit had ik ongeveer 2 weken.
  hierna was het weg (dacht ik)

  MAar na 1 week schoot het weer terug het maar het duurde maar 1 minuutje en daarna was het weg. Het was dan wel erger dan eerst.

  dit gebeurde ong. 2x perweek.
  HEt gebeurt als ik mijn rug verkeerd draai ofzo.

  toen ik uit de auto stapte door een klein gaatje omdat de auto ernaast er nogal dicht op stond. toen deed het weer pijn wel minder pijn dan die aanvallen, maar het duude wel 3 dagen.

  en af en toe heb ik weer zoon soort aanval.

  wat kan ik hieraan doen?

  Reageer
  #6

  Lage rugpijn is bijna altijd spierpijn als gevolg van belasting van ongetrainde zwakke spieren. De enige echte oplossing is uw lage rugpspieren in een betere conditie te brengen. Een gerenommeerde sportschool kan u hierbij adviseren evenals een fysiotherapeut.

  Reageer
  #8

  Lagerugpijn komt bij dertigers veel voor en verergert rond het veertigste jaar vaak. Vrouwen en mannen hebben deze klachten even vaak.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  heb exact hetzelfde.

  ben er nog niet achter waar het vandaan komt.

  al veel geprobeerd

  Reageer
  #10

  John,

  Zou je jouw klachten nauwkeuriger willen omschrijven?

  En kun je ook specifieker aangeven wat je allemaal al geprobeerd hebt?

  Reageer
  #11

  Ook ik heb precies hetzelfde.

  Elke ochtend rond half 5, 5 uur word ik wakker van erge pijn in mijn onderrug. Het veranderen van houding biedt maar heel kort verlichting (vaak minder dan een minuut).

  Gevolg: de kwaliteit van mijn slaap laat zwaar te wensen over en ik ga steeds vroeger naar bed om toch op de been te blijven.

  Heb in het verleden al eens fysiotherapie gehad voor deze klachten, maar dat heeft niet echt geholpen. Heeft iemand ervaring met osteopathie?

  Reageer
  #12
  Reageer
  #13

  Heb zelf sinds kort een speciaal bed en bijna volledig verlost van mijn rugpijn. Dit is een systeem met hydraulische pompjes waardoor altijd een gelijke drukverdeling ontstaat en de rug wordt ondersteund. Kan het iedereen met rugpijn aanbevelen.

  Reageer
  #14

  Slaap denk ik op hetzelfde systeem als Peter. Heb zelf na jaren rugpijn onlangs een speciaal bed aangeschaft. Dit is een systeem met hydraulische pompjes die ervoor zorgen dat het lichaam en met name de wervelkolom in elke slaaphouding correct wordt ondersteund. Heb sindsdien nog nauwelijks last van rugpijn. Kan het iedereen met rugpijn aanbevelen.

  Reageer
  #15

  Hoi,
  Kun je aangeven wat voor merk/type dat speciale bed is en evt. waar je het hebt gekocht
  (Een prijsindicatie is tevens welkom)

  BVD en groet

  Reageer
Reageer op: Rugpijn na een paar uur slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief