slecht voelen na 7/8 uur slaap

 • #1

  Hallo,

  ik heb de laatste tijd (3 maandjes ongv) last van een raar slaapprobleem. voor werk sta ik vroeg op (rond 6 uur) en probeer dan rond half 11 meestal te gaan slapen maar dit lukt heel slecht. Als ik dan toch inslaap ben ik de volgende dag heel vermoeid en duf. Gevoel van soort van hersenmist. ook moeite met wakker worden, heb dan in de middag pas echt een wakker gevoel. Nu heb ik ook nachten waarin ik heel kort slaap, bv maar 3 uur omdat inslapen gewoon niet lukt. De volgende dag heb ik dan veel minder die klachten en lijkt het wel alsof ik minder vermoeid ben. Ik drink nauwelijks koffie alleen paar kopjes thee per dag. Alcohol alleen in het weekend bij het eten ofs. Ik probeer te lezen, ontspannen geen telefoon meer etc voor het slapen gaan maar toch helpt dit maar minimaal....
  stress ervaar ik weinig

  Herkennen mensen dit of hebben mensen mogelijke tips?

  Reageer
  #2

  Is een vrij vroege tijd om op te staan en vanwege de zomertijd nog vroeger. Zou dat zelf niet redden. Mede door de zomertijd ben je 's avonds niet slaperig. Door korter slapen maakt je lichaam minder melatonine en meer cortisol aan. Je kan je dan eventjes actiever voelen maar is niet gezond voor je lichaam.

  Op zich kan je het wat bijsturen met goede voeding en voedingssupplementen. Slik zelf onder andere 5htp.. De snelle suikers een beetje vermijden. Beter dus geen alcohol. Een complementair genezer zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
Reageer op: slecht voelen na 7/8 uur slaap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief