slecht slapen

 • #1

  Ik zit eigenlijk al een lange tijd met een probleem. Ik kan in de avond gewoon niet slapen terwijl ik wel moe ben. Ik ga vaak rond 12 uur half een naar bed in de hoop dat ik dan eindelijk snel in slaap val omdat ik zo moe ben, maar nee dat is alleen het geval wanneer ik rond 3 uur slaap. Het laat opblijven is geen optie. Ik heb het heel druk met school dus moet mijn rust pakken. Ik probeer vaak te zorgen dat ik niet meer met blauw licht in aanraking kom, maar ook dit helpt niet.

  Ik ben gewoon heel moe, ik heb een slaaptekort en het lukt niet om er wat te doen. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, zo ook natuurlijke slaappillen maar het werkt allemaal niet.

   

  Heeft er iemand nog andere tips?

  Reactie
  #2

  Wat doe je zoal de laatste 2 uur voordat je gaat slapen?

  Reactie
  #3

  Beginnen met zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel de houden en de aanmaak van allerlei neurotransmitters te verbeteren. Zelf veel baat bij 5htp maar kan persoonlijk zijn. Ook kan er sprake zijn van bijnieruitputting. Daar zijn ook middelen voor om dat bij te sturen. Natuurlijk ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en daglicht. Vooral 's ochtends vroeg.

  Reactie
  #4

  Eigenlijk ben vaak met school bezig. Of ik bel met iemand. En anders doe ik kleine dingen zoals een masker en of opruimen. Eigenlijk doe ik in de avond altijd wel rustig aan.

  Reactie
  #5

  Geen social media op je telefoon die je 's avonds nog gebruikt?

  Reactie
  #6

  hoi Liléra,

  je doet al een aantal dingen goed:

  S avonds geen blauw licht

  iets rustigs doen

  gelukkig geen slaappillen😅

  ik lees dat je studeert? Misschien ben je tussen de 15-19 jaar? Dan verschuift je natuurlijk bioritme naar later tijden. Je valt lastiger in slaap en hebt behoefte lekker uit te slapen. Maar met school kan dat niet en dan ontwikkel je een (fors) slaaptekort.

  uitslapen verergert het inslaapprobleem in de avond.

  tip:  kies een haalbaar en praktisch opsta moment. Houd deze ochtendtijd consequent aan!! Doe dan 3 dingen in de ochtend:

  1. ontbijt 2. zoek het licht op 3.  beweeg!!!

  ga overdag veel naar buiten!

  wanneer het ongeveer 22.00 uur is, zet dan een zonnebril op of een blauwlicht filter bril. Ga bijvoorbeeld lezen, puzzelen, gezelschapsspelletje doen, muziek luisteren of maken, hobbyen/knutselen, yoga/mediteren, etc je bedtijd is 8,5 uur vóór je vaste opsta tijd👍🏼👍🏼

  Succes🍀🍀

  Reactie
  #7

  Ik zou gewoon even naar de huisarts gaan. Maar ga niet aan de slaappillen is mijn advies. Ook niet tijdelijk, het helpt niet met jouw soort probleem.

  Met slaappillen bedoel ik benzo's

  Reactie
Reageer op: slecht slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief