Niet kunnen slapen

 • #1

  Hallo,

  Eens in de paar weken kan ik gewoon niet slapen. Dan heb ik een hele dag fysiek hard gewerkt zoals een normale werkdag en dan wil ik rond 23 uur gaan slapen zoals normaal maar dan lukt het gewoon niet. Ik heb dan (vaak) geen stress en meestal denk ik dan ook niet aan iets maar ik kan gewoon niet slapen. Het is zelfs zo erg dat ik op sommige nachten pas om 5 of 6 uur slaap en dan dus maar 1-2 uur slaap heb die nacht. Ook heb ik dan weleens dat ik wel slaap of bijna slaap maar om de 10 minuten wakker word. Er lijkt geen enkele aanleiding te zijn voor dit probleem en een goede oplossing zie ik zo 1,2,3 ook niet.

  Ik denk er nu aan iets voor een goede slaap bij de kruidvat te halen maar vroeg me af of dat spul eigenlijk wel echt werkt. Ik heb een beetje een slechte ervaring met valeriaan dus ik schiet al in de stress als ik het doosje ervan zie. Ik zat dus te denken om iets zonder valeriaan te nemen zoals Sleepzz slaapfit tabletten. Tegenwoordig zijn er overal middeltjes voor die vaak niet doen wat ze beloven dus ik vroeg me af of dit product wel zal werken.
  De ingredienten zijn:  vulstoffen (dicalciumfosfaat, cellulose), slaapmutsje extract (18%), passiebloemextract (7%), verstevigingsmiddel (hydroxypropylmethylcellulose), ascorbinezuur, maiszetmeel, ijzerfumaraat, antiklontermiddel (magnesiumstearaat), kleurstoffen (ijzeroxide, titaandioxide), pyridoxine HCl, riboflavine, bevochtigingsmiddel (polysorbaat 80), melatonine (0,02%), cyanocobalamine, glansmiddel (bijenwas).

  Verder vroeg ik me af wat ik anders nog zou kunnen doen als dit middel niet werkt

  Reageer
  #2

  Je zou dan Melatonine kunnen proberen

  Reageer
  #3

  Ik gebruik zelf onder andere 5htp. Dat helpt de aanmaak van serotonine en melatonine. In sommige supplementen is het gecombineerd. Altijd letten op de ingrediënten. Calciumfosfaat kan, afhankelijk van de hoeveelheid, zorgen voor uitstoot van magnesium. Sowieso hebben veel mensen een tekort aan magnesium. Bij de betere vitaminezaak kunnen ze je ook adviseren. Denk ook aan het belang van een evenwichtig voedingspatroon met voldoende eiwitten. Koolhydraten zonder iets erbij kunnen zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelend werkt op hormonen en neurotransmitters.

  Reageer
  #4

  ER zijn trouwens wel meer van die supplementen zoals theanine. Beetje persoonlijk. Denk ook aan het belang van andere voedingsstoffen, zoals vitamine B.

  Reageer
Reageer op: Niet kunnen slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief