Niet kunnen slapen

 • #1

  Hallo,

  Volgens internet slaapt een normaal persoon na 10-20minuten in bed liggen. Bij mij is dit op zn minst 30 minuten. Soms zoals afgelopen nacht duurt het 6-7 uur voordat ik eindelijk slaap. Ook heb ik weleens zoals vanacht dat ik elke keer bijna slaap maar dan toch na 10 minuten in een soort lichte slaap geweest te zijn weer wakker word. Morgenochtend moet ik om 5 uur opstaan en ik MOET dus echt slapen. Nu staan er wel allemaal slaaptips op internet maar volgens mij werken ze allemaal niet. Zou melatonine in mijn geval werken? Zelf denk ik van niet aangezien ik al moe ben maar gewoon niet kan slapen. Wat kan ik nog anders doen om een keer normaal te slapen?

  Reactie
  #2

  Heb je veel stress of spanningen?
  Gebruik je de laatste 2 uur voordat je gaat slapen schermen/schermpjes van telefoon, tablet of laptop?

  Reactie
  #3

  Stress momenteel wel even. Gister heb ik bewust mijn telefoon weggelegd ites van 3 kwartier voor het slapen.

  Reactie
  #4

  Als je de laatste 2 uur voor het slapen gaan schermpjes gebruikt, krijg je daardoor en verhoogde hersenactiviteit. Dat verstoort het slaapritme. En als je daar dan ook nog stress bij hebt..

  Reactie
  #5

  Maar dan zou het toch zo zijn dat je na die 2 uur wel slaapt? Ik heb vannacht er 7 uur over gedaan. Deze avond zal ik wel even wat eerder mn telefoon wegleggen. En hopen dat ik nu wel kan slapen.

  Reactie
  #6

  Nou nee. Zo werkt het net niet. Als de hersenactiviteit er is, en je kunt dan niet slapen gaar dat nog wel een tijdje door

  Reactie
Reageer op: Niet kunnen slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief