Niet slapen en niet moe

  • #1

    Sinds een paar maanden kan ik niet meer slapen, maar ben ik ook nooit moe. Ik kan niet inslapen of doorslapen. Met slaappillen haal ik hooguit 3 uren in een nacht, maar ik ben gewoon niet moe voordat ik ga slapen en overdag ook niet.
    Daarnaast zijn ook al mijn emoties en prikkels weg. Ik schrik nergens van, ik kan ineens tegen kietelen en ik voel ook geen pijn wanneer iemand mij knijpt.
    Bij huisarts, GGZ en Neuroloog kom ik niet verder dan veel slaappillen en bij de psycholoog ben ik uitgepraat. Ik weet simpelweg niet meer waar ik het over moet hebben, alles is gezegd.
    Ik heb een hele stressvolle periode gevoeld vanaf september, waarbij ik letterlijk de stress door mijn lijf voelde pompen en stromen, een verhoogde hartslag had en veel angstaanvallen. Maar zelfs dat voel ik niet meer.
    Herkent iemand dit? Ik zou zo graag weer willen slapen of iets willen voelen. En hoe kan het dat ik zo lang door kan gaan op chemisch slapen?

    Reageer
    #2

    Het beste is om te zorgen voor een goede basis. Geraffineerde producten zoveel mogelijk vermijden. zorgen voor  complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft, wat beter is voor de aanmaak van allerlei  neurotransmitters.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en melatonine helpen verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B, C en D en omega 3. Een aanvullend middel is 5htp, dat de aanmaak van serotonine en melatonine  helpt te verbeteren.  Theanine werkt ook ontspannend. Bevordert vooral het dopamine. Er zijn ook kruidenmiddelen, zoals valeriaan, of bloesemremedies, zoals de rescue remedie 'nacht'. Die helpt om je zorgen wat los te laten, waardoor het slapen iets makkelijker is. Omdat het vooral een ontspanner is kan je hem ook overdag gebruiken.

    Benzodiazepinen zorgen voor een verlaging van het melatonineniveau in je lichaam, waardoor het probleem eigenlijk erger wordt.

    Natuurlijk zijn ook lichaamsbeweging en voldoende daglicht belangrijk. Liefst 's ochtends vroeg al, om je biologische klok te herstellen. En je kan iets zoeken van rustige lichaamsbeweging, zoals wandelen, yoga, tai chi, zwemmen enz. Die stress moet toch uit je lijf. Sowieso is het goed om de natuur in te gaan.

    Heb zelf twee dooozz-schijfjes naast mijn bed, tegen de electrosmog en je slaapt er ook beter door.

    Reageer
    #3

    Hoi Lakini,

    Ik ervaar exact dezelfde symptomen. Ook wel na een heftige stressperiode. Ik loop ook tegen muren op dat niemand je begrijpt. Ik slaap niet of nauwelijks. Ik heb wel last van pijnlijke spieren. En het voelt alsof ik niet meer in mijn lijf zit. Ervaar inderdaad geen emoties meer. Misschien vind je het fijn om hierover contact te hebben zodat we samen naar een antwoord kunnen zoeken. Twee weten meer dan 1 per slot van rekening.
    Als je er behoefte aan hebt hoor ik het graag.

    Reageer
    #4

    Alsjeblieft neem met mij contact op ik het precies hetzelfde

    Reageer
    #5

    OOK   ik heb  dit helaas    zo ervaren,  niet moe  nooit rust in hoofd, zoveel spier/ gewrichtspijnen  en    ook met  slaapmedicatie slechts  paar uur  slaap per nacht, veelal gepaard  gaande  met nachtmerries.  Ik was o.a. in overgang.......en heb alle verschijnselen  van  fybromyalgie  toch    alleen het  kenmerk  moeheid ontbrak die  bij  deze  onzichtbare ziekte   éen van de  belangrijkste  punten  schijnt  te  zijn.   Nu na  6 jaren   ben ik weer  moe  en ik kan soms slapen zonder   slaapmiddel   ik lijk    de jaren  van  slapeloosheid  nu   opeens    in  te halen, al  schijnt  dat niet  mogelijk te zijn.  Ik ervaar het wel zo.   Bij mij   is ook  hoogste  vorm van HSP   vastgesteld  en  ik had  hulp bij  psychiater ook gezocht.  Nu     slaap  ik   bijna zonder  nachtmerries  en   ben oh   zo dankbaar.  Natuurlijk   is het   weer afwachten wat   er allemaal gaat komen, maar ik denk  natuurlijk stress  is hoofdfactor van mijn  slapeloosheid en   ik slik sinds  1½ jaar  Fluoxetine   (Prozac)   misschien   dat  ik   een ander  met deze tip  kan helpen........en ook geen  relaties aan gaan  met   mensen  die  niet goed  passend   zijn.

    Reageer
    #6

    @Elisabeth, antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam die onder andere belangrijk zijn voor je neurotransmitters en je stressbestendigheid kunnen verbeteren. Onder andere Q10, magnesium en vitamine B. Op de kortere of langere termijn kan dit klachten geven en het afbouwen/stoppen bemoeilijken.

    Sowieso is je voedingspatroon belangrijk, kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de aanmaak van je neurotransmitters verbeteren. Zie hiervoor ook mijn verhaal hierboven. Veel vrouwen hebben ook een tekort aan progesteron, ofwel oestrogeendominantie. Daar is wat aan te doen. Onder andere natuurlijke progesteroncrème, die je hormonen en humeur helpt te verbeteren en kan helpen bij een betere nachtrust.

    Reageer
Reageer op: Niet slapen en niet moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief