niet meer kunnen slapen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  De laatste tijd kan ik niet meer slapen, als ik om 9 uur ga slapen lig ik wakker tot 12 dan val ik in slaap tot 6 en word ik weer wakker..., de hele dag ben ik op het werk stikkapot en s'avonds thuis ben ik klaar wakker hoe kan dit ?

  Reactie
  #2

  Wat doe je zoals de laatste 2 uur voordat je gaat slapen? Hoe oud ben je? Heb je veel stress of spanningen?

  Reactie
  #3

  ik kijk tv of zit op mijn smartphone, geen idee of ik stress heb ik denk het niet.ik ben 26 jaar ( man ) het rare is dat ik door de dag stik kappot ben en als ik thuis kom heel energiek lijkt wel of ik in de omgekeerde wereld leef

  Reactie
  #4

  Probeer de laatste 2 uur voordat je gaat slapen en ook de uren dat je wakker ligt geen schermpjes te gebruiken. Smartphone, tablet en laptop/pc veroorzaken namelijk een te hoge hersenactiviteit, waardoor het slaappatroon wordt verstoord.

  Reactie
  #5

  Om negen uur naar bed lijkt me nogal vroeg voor een volwassen vent, tenzij je extreem vroeg op zou moeten. Zes uur slaap is niet heel veel maar valt op zich nog mee. Zorgen voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor je hormonen en en neurotransmitters. 's avonds beter geen beeldschermwerk omdat het je melatonine onderdrukt. Of eventueel met iets van f.lux, dat het licht van het beeldscherm aanpast aan het moment van de dag. Beter ook de tv een poosje voor het slapen uitzetten, beter sowieso zo min mogelijk tv.

  Reactie
  #6

  Ik word s nachts om de twee uur wakker en slaap daarna weer (snel) in. Ik slaap als ik naar bed ga, binnen een uur in, geen gepieker of stress, maar word toch om de twee uur wakker. Al met al kom ik toch wel aan de 7 uur slaap per nacht, alleen doorslapen lukt niet. Ik slik wel antidepressiva Citalopram.

  Reactie
  #7

  @Eva, antidepressiva zorgen voor tekorten aan B-vitamines en een verlaging van het melatonineniveau in je lichaam. Kan problemen geven met slapen dus.
  Je kan je gezondheid ondersteunen met volwaardige voeding en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de aanmaak van allerlei neurotransmitters helpen bevorderen. Dan kan een antidepressivum wellicht ook overbodig worden.

  Reactie
Reageer op: niet meer kunnen slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief