Ik wil weer kunnen slapen!

  • #1

    Ik zit met het volgende..

    Eind vorige maand is de ellende begonnen. Ik had hier ook advies gevraagd en uiteindelijk ook ermee naar de ha. Ik had last van me knie me onderrug plus werd ik erg moe en misselijk..

    In de eerste instantie dacht ik zal vast blaasontsteking zijn of zwangerschap maar het was geen beiden. Urine is 2 maal op de kweek gezet en deze was helemaal schoon. Ik vond t fijn maar aan de ene kant wat was het dan wel? Ik was meteen gestopt met koffie en prik drinken want me maag trok dat niet meer en werd alsmaar misselijker. Ik terug naar de HA en deze heeft wat foefjes gedaan om dingen uit te sluiten. Geen ontstekingen in het bloed. Urine wederom clean en geen hernia symptomen ivm die pijnlijke onderrug. Daarvoor had ik een maand geleden foto's laten maken voor zowel de knie als onderrug en hebben ze niets gevonden behalve dat ik lichte slijtage heb in me onderrug en me ruggengraat een hyperledose vorm heeft. Dus wat meer naar binnen staat van onder.

    Nadat de HA wilde dat ik mijn ontlasting moest inleveren ivm eventuele maag bacteriën uit te sluiten hebben ze dus wel een heliobacter pylorie gevonden. Of al deze symptomen door deze bacterie kwamen weet ik niet. Als ik het internet moet geloven geeft deze bacterie amper symptomen. Ik had in ieder geval geen diaree. De ha vond dat ik een dubbele kuur panclamox moest innemen en dit was door alle bij bewerkingen verschrikkelijk maar ik hield vol..

    Na 2 weken de kuur geslikt te hebben voelde ik me letterlijk 1 dag  weer de oude Ik! Sterker nog de knie pijn was ineens weg en zelfs mijn onderrug pijn was weg! Maar na 2 dagen begon de ellende weer... alleen nu met slapeloze nachten. Ik slaap gewoon niet. Er zit een druk in en on mijn hoofd en af en toe steekt de misselijkheid de kop weer op. Ik ben weer naar de ha geweest en die zei meestal verlaat de antibiotica na 24/48 uur het lichaam dmv plassen of ontlasting dus kunnen het geen na bij bewerkingen zijn. Wel vertelde ze dat mijn lichaam gewoon weer aan het feit moet wennen dat er geen heliobacter meer in zit en daarom mijn buik zo van slag is.. of dit waar is?

    Ik slik nu pantoprazol.. staal tabletten en slik ook vitamine D soort van ampul. Desondanks voel ik mij gebroken en suf en lamlendig  vooral het slapen gaat me gewoon niet goed af. Ik kan ineens niet meer tegen veel geluid en drukte om mij heen en begin me echt zorgen te maken..

    Ik heb ook geen zin meer in de en dat is best klote voor mijn man. Want ik sukkel al een maand met mezelf. Ik drink sinds de kuur probiotica van yakult om de goede bacteriën enigzins weer te herstellen. Me hoofd bonkt als een gek en wil alleen slapen. Het gekke is ze kunnen pas na 6 maanden bloed prikken om te kijken naar de waarden omdat de kuur lang aanwezig kan zijn en de ontlasting kan pas na 3 maanden bekeken geworden of die rot bacterie weg is.

     

    Ik zit echt in een dubio en heb me zelfs ziek moeten melden omdat ik een wrak ben en de dokter weer benaderen heeft geen zin want volgens haar zijn het ook de ontwennigs verschijnselen van de bacterie.

     

    Lang verhaal maar ik hoop dat iemand hierin zichzelf herkent en mij kan vertellen hoe ze het hebben ervaren

    Reageer
    #2

    Het is nog maar de vraag of de bacterie inderdaad weg is. Het is een hardnekkige bacterie. Als je klachten aanhouden, vraag dan een verwijzing voor de MDL-arts

    Reageer
    #3

    Hallo tandor dat is wel een optie ja maar de klachten zijn wel veel minder geworden als 4 weken geleden. Het is nu echt alleen dat slapen heel af en toe misselijkheid en vermoeidheid. Nu heb ik dus ook geleden dat me goede bacteriën eraan zijn gegaan door die kuur zou het zo een aanslag op mijn weerstand hebben gehad dat ik me nu zo voel en de slaap niet kan vatten?

     

    En inderdaad het is nog maar de vraag of die bacterie weg is..

    Reageer
    #4

    Het niet slapen zal toch een andere oorzaak hebben. Ik denk dar daar toch stress over de hele situatie een rol bij zal spelen.

    Reageer
    #5

    Klopt tandor. Ik zit wel flink in de stress door deze kwalen maar ook werk en sta bekend met PTSS.

    Reageer
    #6

    Ik zou beginnen bij de basis, zoals goede voeding. Beter de snelle suikers een beetje vermijden en zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Dit is beter voor je neurotransmitters en allerlei lichaamsfuncties. De prik, de frisdrank die je bedoelt zorgt voor flinke ontregelingen in je lichaam, zoals verstoring van je bloedsuikerspiegel, beroving van voedingsstoffen en het werkt zuurvormend in je lichaam.

    Eventueel pilgebruik of andere hormonale anticonceptie kan zorgen voor flinke ontregelingen in je lichaam. Een koperspiraal werkt negatief op de zinkbalans in je lichaam.

    Verder kan je tekorten hebben aan allerlei voedingsstoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Maagzuurremmers zorgen voor nog meer tekorten. Bij of nu na de antibiotica er een vitamine B-complex bij slikken en je darmen herstellen met een goede kwaliteit probioticum. Ook goed voor je darmen zijn oplosbare vezels als psyllium en inuline. En resistant starch helpt je darmen ook.

    Reageer
Reageer op: Ik wil weer kunnen slapen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief