hoe lang kunnen we zonder slaap

  • #1

    hoe lang kunnen we zonder slaap? is t zo dat je uiteindelijk 8n slaap valt

    Reageer
    #2

    Dat is voor iedereen verschillend. Maar enkele dagen helemaal niet slapen heeft wel effect op de gezondheid. Uiteindelijk zul je een keer in slaap vallen.

    Reageer
    #3

    iemand nog suggeties?

    Reageer
    #4

    Je vraag is hoe lang je zonder slaap kan maar ik denk dat je eigenlijk vraag is wat je aan je slapeloosheid kan doen.

    Het begint met goede voeding en daarbij zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Een ontregelde bloedsuikerspiegel kan zorgen voor een ontregeling van allerlei neurotransmitters en hormonen. Beter de snelle suikers zoveel mogelijk vermijden en bij elk eetmoment ook wat eiwitten, vetten en vezels eten.

    Stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en gammalinoleenzuur helpen de aanmaak van je eigen neurotransmitters. Tryptofaanrijke voeding kan meehelpen om serotonine, melatonine aan te maken. Middelen als 5htp en theanine zou je als extra kunnen nemen. Vroeger sliep ik erg slecht maar ik heb er nu geen last meer van.

    Dan is het nog belangrijk om overdag te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en daglicht. 's Avonds beter weinig licht en 's nachts in het donker slapen.

    Reageer
    #5

    Ik slaap ook al inmiddels bijna 4 maanden niet goed door ,en word telkens om de zoveel uur wakker, en kan na zevenen, achten 's ochtends niet meer in slaap komen. Ik had hier voorheen nooit last van en sliep gemiddeld altijd 8 uur (kon zelfs wel langer slapen indien ik dit wenste). Nu heb ik de afgelopen maanden veel last van mijn spijsvertering en ben door bepaalde klachten onbedoeld in paniek geraakt omdat ik dacht gezien mijn leeftijd (42) en leefwijze vaan de afgelopen jaren ik misschien iets ernstigs had. Daardoor is mijn slaapritme ineens verandert (veel adrenaline door vlucht/vecht mechanisme). Er is bij mij door orthomoleculair (alternatief) arts een groot magnesiumtekort geconstateerd. Vandaar de gespannen spieren en moeite met ontspannen de afgelopen tijd. Ik ben op aanraden 3 keer 2 capsules per dag gaan slikken, maar raakte hiervan aan de diarree, wat ik niet kon gebruiken gezien mijn al constante slechte ontlasting. Ik ben dit dus gaan minderen en het resulteert wel direct in meer ontspanning (geen inbeelding). Neem dus maar 2 capsules uiterlijk per dag, want meer bezorgt je misschien buikloop. Ik heb pas gelezen dat te weinig magnesium zorgt dat je kans hebt om niet goed door te slapen omdat het lichaam (spieren, hersenen bloedsomloop, organen, etc.) geen ontspanning- signalen ontvangt en niet goed tot rust kan komen. Ook word er gezien mijn spijsverteringsklachten gekeken of er wel vetten, vitamines, etc. voldoende worden opgenomen in mijn dunne darmwand. Dit doet het lichaam zeker geen goed bij mindering en verslechtert al zijn functies, inclusief slapen. Ik begon de afgelopen dagen ook al af en toe wazig te zien. Dit heeft niet alleen met weinig slaap te maken maar waarschijnlijk en dat heb ik al die tijd al steeds tegen huisarts en internist gezegd iets met de opname van voedingsstoffen (stofwisselingverstoring). Nu maar hopen op snel resultaat zodat ik mij weer echt kan gaan ontspannen nu ik weet wat er speelt. Wat een ellendige maanden heb ik gehad. dit wens ik niemand toe en wat kun je je hier eenzaam in voelen. Dit heeft me wel wakker geschud om hoe wij vaak met elkaar om gaan. Mijn familie en huisarts hebben mij niet echt gehoord terwijl ik echt geen zeikerd ben.

    Reageer
Reageer op: hoe lang kunnen we zonder slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief