Vraagje over de Litebook<"/> Vraagje over de Litebook - Medische Forum - Dokter.nl

Vraagje over de Litebook

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mede door de goede berichten op dit forum, heb ik drie weken geleden ook de Litebook Elite aangeschaft. De reden was, dat ik zo ontzettend onrustig sliep, en 's morgens ook nog eens erg vroeg wakker was. Overdag was ik dan erg moe, waardoor ik vaak niet goed kon functioneren.
  Na drie weken ben ik al erg tevreden over het resultaat! De lamp mag eventueel binnen 60 dagen worden teruggestuurd, maar ik weet nu al dat ie mag blijven. Ik merk gewoon dat ik meer energie heb. 's Nachts slaap ik wat rustiger. Ik word nog wel vaak wakker, maar heb toch het idee dat ik sneller weer inslaap. Het enige wat nog niet zo lukt, is 's morgens wat langer slapen. Nog steeds ben ik rond zes uur wakker, en vaak lukt het me dan niet om weer in slaap te vallen. Ik hoef pas om kwart over zeven uit bed, dus dat is best jammer. Nu is mijn vraag: kan ik dit ook beïnvloeden door middel van de lamp? In de handleiding staat, dat je hem het beste zo snel mogelijk na het wakker worden kunt gebruiken. Meestal zit ik dus rond een uur of zeven voor de lamp. Is het misschien beter om het wat later te doen? En wat zou dan een goede tijd zijn? Mijn idee is, dat als je hem later gebruikt, je 's avonds ook later naar bed gaat, en 's morgens dus later wakker wordt....... Of is dit onzin?
  Alle ervaringen en tips zijn welkom!
  Alvast bedankt.

  Groeten, Anne

  Reageer
  #2

  Niemand???
  Ik word elke ochtend vroeger wakker, het gaat niet zo lekker.
  Alle tips zijn welkom. Gebruik ik de lamp verkeerd?

  Reageer
  #3

  Het gaat al veel beter! (Ondanks de nul reacties.)
  Ik denk dat het ook een kwestie van wennen is, aan de lamp.

  Reageer
  #4

  bij mij werkt de Litebook ook erg goed. Het duurt bij slaapproblemen wat langer voordat je het effect echt ervaart. Het licht herstel je biologische klok. Zodra je de lamp aanzet krijgt je lichaam een signaal dat de dag gaat beginnen. Dus gebruik je hem om 7 uur dan gaan dan de uren tellen. Ik weet niet goed of het helpt dat je hem later gebruikt of je dan ook langere nachten maakt. Wellicht heb je gewoon niet zoveel slaap nodig dat je vroeg ontwaakt.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je reactie, Merel. Het gaat erg goed nu! Ik ben nog steeds wel vroeg wakker, maar slaap 's nachts véél beter, waardoor ik toch uitgerust ben. Ik ben dan ook erg blij met de lamp!!

  Reageer
Reageer op: Vraagje over de Litebook
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif