Blauw been, dikke knie en enkel

 • #1

  Sinds twee jaar en na de bevalling van mijn tweede dochter heb ik vreemde blauw/paarse vlekken op mijn rechterbeen. In eerste instantie had ik er geen last van maar sinds een half jaar voelt mijn been zwaar, is het dikker(vocht)en zit er boven op de gewrichten( enkel en knie) een bult. Ik heb nooit hele erge pijn maar ik moet er zeker rekening mee houden.
  Ik woon in Portugal en loop al geruime tijd bij de dokter. Uit de bloedresultaten is alleen uitgekomen dat de bloedbezinking hoog is en dat er een hoger bilrubinegehalte is aangetroffen. Op de rontgenfoto's zijn geen afwijkingen te zien. Omdat mijn moeder RA heeft wordt ik nu doorgestuurd naar de reumatoloog.
  Ik kan eigenlijk nergens iets vinden wat op deze klachten lijkt, heeft iemand een idee in welke hoek ik het zou moeten zoeken? De medische zorg in Portugal werkt nml. erg traag en ik zou heel graag willen weten wat het is. Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  De bezinking (BSE) is een waarde die de mate van ontsteking aangeeft. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bezinkingssnelheid_van_de_erytrocyten
  Het bilirubine is een waarde die stijgt als er veel rode cellen stukgaan. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilirubine

  Reageer
Reageer op: Blauw been, dikke knie en enkel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief