Kan het reuma zijn? (artrose) 22 jaar oud pas

 • #1

  Hallo iedereen,

  Een anderhalf jaar geleden heb ik een vrij heftig verkeersongeluk gehad. Ik zat op de fiets en werd aangereden door een auto. Hierbij kwam ik ernstig te val op mijn rechter arm en gezicht. In het ziekenhuis deden ze in eerste instantie niets behalve me weer aan elkaar hechten.

  Na 3 maanden nog steeds pijn te hebben in mn gehele rechter arm ging ik terug naar de huisarts en werd doorverwezen naar de fysio. Na 30 behandelingen kon die ook niet meer voor me doen. Ongeveer een maand later weer terug gegaan naar de huisarts. De pijn bleef aanhouden. Toen werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis en werden er rontgen fotos gemaakt. Dit was ongeveer 9 maanden na het ongeluk. Hier werd niets op gevonden. Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar een orthopeet. Die heeft een botscan laten maken ongeveer 13 maanden na het ongeluk waarop een verhoogde activiteit in mn elleboog te zien was. Hierna volgde een MRI van mijn elleboog 15 nmaanden na het ongeluk waar niets uit bleek. Het advies daarna was om maar een half jaar te wachten om te zien of ik dan nog steeds pijn had.

  Nu heb ik nog steeds een ernstige constante pijn in mn elleboog, en af en toe ook een zeer vervelende pijn in mn schouder (Gem. 2x per week). Als ik mn arm inpak om mn schouder rust te gunnen dan kan ik aan het einde van de dag als alles er weer af gaat mn elleboog zo goed als niet strekken, tenzij ik met een hoop pijn en draaien hem eerst enkele malen laat kraken. Maar als ik mijn arm niet inpak heb ik dat bv 's ochtens niet. (Misschien omdat ik nogal veel beweeg in mn slaap)

  Nu vroeg ik mij af of dit reuma (artrose) kon zijn. Ik ben pas 22 jaar, 20 ten tijde van het ongeluk. Voor de rest in goede gezondheid, gezond gewicht, niet overvloedig gesport. Geen medicijngebruik.

  Hopelijk kan iemand me hier wat opheldering over geven, of wat het mogelijk nog meer kan zijn. Het is iig geen tennis / golf / speerwerp arm want mn spieren doen geen pijn, die testen zijn uitgevoerd. De zenuwen liggen wss niet bekneld omdat er niets in mn hand tintelt, en op de fotos was niets te zien dat leek op breuken.

  En zou iemand mss ook een idee hebben hoe ik dit aan mn huisarts zou kunnen vragen. Hij wil dingen nogal is makkelijk weg wuiven tenzij je met medische kennis er zit. Zelf heb ik maar een beperkte medische kennis omdat het maar een kleine zijtak van mn studie is.

  Reageer
  #2

  Jouw situatie is erg simpel en daar heb je weinig medische kennis voor nodig, maar wel enige assertiviteit en zelfzorg.

  Pijn is een signaal van het lichaam dat het niet goed zit. Dat is erg eenvoudig en overduidelijk het geval.

  Eerder onderzoek heeft overmatige weefselactiviteit aangetoond dus er is een bron die de pijnklachten zou kunnen verklaren.

  Heb je al eens overwogen de arm langdurig rust te geven?

  Reageer
  #3

  Ongeclassificeerde artritis is een reumatische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in een of enkele gewrichten. Dit kunnen grote gewrichten zijn, bijvoorbeeld van de schouder, de knie of de heup. De aandoening kan ook voorkomen aan kleine gewrichten, bijvoorbeeld van vingers of tenen. Ongeclassificeerde artritis kan op elke leeftijd voorkomen, bij vrouwen iets vaker dan bij mannen.
  Lees verder op: http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/ongeclassificeerde-artritis.aspx

  Reuma is een verzamelnaam voor diverse vormen van reumatische aandoeningen. Over de onderstaande veelvoorkomende soorten reuma vindt u uitgebreide informatie op deze website: http://www.reumafonds.nl/reuma/Vormen-van-reuma.aspx

  Reageer
  #4

  Posttraumatische dystrofie (PD), ook wel Sudeckse dystrofie genoemd met als officiële nieuwe benaming complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) is een slecht begrepen aandoening die soms aan een ledemaat kan ontstaan, meestal aan voet of hand, na letsel, vaak een opvallend klein of relatief onbeduidend letsel, zoals een lichte verstuiking of zelfs een prik van een injectienaald of een doorn. Hierdoor wordt het vegetatieve systeem ontregeld en herijkt zich daarna verkeerd zodat de vegetatieve veranderingen waaronder pijn blijven aanhouden.
  Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Posttraumatische_dystrofie

  Reageer
  #5

  @Moortje

  Dank je voor je antwoord. Ik heb mijn arm al meerdere periodes rust gegunt. Dit hielp echter niet tot nauwelijks.

  Zou er ook iets te doen zijn aan de overmatige weefselactiviteit als dat de bron is van mijn pijn?

  Reageer
  #6

  probeer eens acupuntuur.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #7

  Ik weet dat er soms corticosteroïden worden overwogen als de activiteit wordt veroorzaakt door afweercellen.

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi

  heb je weleens aangedacht om een nekwervelfoto temaken?
  Je verschijnsel lijkt op een wiplash.
  Herken ik, met alle gevolgen van die.

  sterkte ermee, charlotte

  Reageer
  #10

  Er bestaat geen whiplashspecifiek beeldvormend, biochemisch of electrofysiologisch onderzoek. Een whiplash diagnose wordt meestal gesteld op basis van klinische verschijnselen en het verhaal van de patiënt.

  Reageer
Reageer op: Kan het reuma zijn? (artrose) 22 jaar oud pas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief