Fibromyalgie (weke delen reuma)

 • #1

  Hoi, ik ben een meid van 19 jaar en heb sinds 1 maand de diagnose fibromyalgie gekregen.

  Ik liep zeker al 4 jaar rond met ernstige vermoeidheid en vaak last van groeipijnen. Sinds vorige zomer begon de pijn echt te komen. Het was niet zo erg dat ik er niet door kon slapen maar ik voelde het wel. Het werd steeds erger en erger tot het punt dat het niet alleen in mijn enkels zit, maar ook in mijn polsen, knieƫn, heupen, rug en nek. Lange afstanden lopen gaat ook lastig en ook de andere klachten zijn erbij gekomen, altijd hoofdpijn, darmproblemen, gevoelige huid etc.

  Voor de pijn slik ik 100mg tramadol voor het slapen gaan. Ik heb andere medicijnen geprobeerd zoals temazepam, naproxen en ammitriptyline maar niks daarvan hielp. De tramadol helpt een beetje maar helaas lig ik nog de halve nacht wakker te draaien van de pijn. Soms val ik pas rond 5 uur in slaap en dat is heel vervelend als de wekker om 6:30 gaat..

  Ik ondervind veel moeite met mijn opleiding maar ik mag gelukkig minder stage lopen dan wat officieel moet. Ik doe mbo verpleegkundige en de stages zijn dus erg zwaar (mensen wassen, aankleden etc). Ook school word me al te veel en ben ik gewoon helemaal kapot als ik thuis kom. Lopen is dan al te veel en dan voel ik me zo energieloos. Ik hoop dat ik in de toekomst wel mijn beroep als verpleegkundige in het ziekenhuis kan uitvoeren.

  Mijn vraag is, of iemand nog meer ervaring heeft met fibromyalgie en misschien tips zou hebben die u geholpen hebben. Ik begin mijn moed te verliezen en word hier zo ongelukkig van. Ik ben een jonge meid en zou net zoals mijn vrienden leuke dingen moeten doen maar helaas kan ik dat niet meer.

  Dus, heeft iemand tips oid die u zou willen delen. Dat zou heel fijn zijn en alvast bedankt.

  Groetjes

   

   

   

   

   

   

  Reactie
  #2

  Ik heb zelf van de zomer de diagnose gekregen. Pijnstilling doet voor mij helemaal niks, dus ik heb me in gelezen op cbd olie. Dat vape ik nu en dat helpt mij. Heel belangrijk is je grenzem te behouden. Vermoeidheid komt door pijn dus probeer voldoende rust te nemen, probeer daarnaast wel te blijven bewegen als het pijn doet. Sporten is misschien veel gevraagd maar 15 min tot 30 min heel bewust rustig fietsen of zwemmen zou heel goed zijn. Probeer ook eens te kijken naar het fybro dieet (google maar eens) voor mij was het niet te behouden door allergieen maar het zou moeten helpen

  De eerste regel is altijd ga niet over je grens, het duurt 2x zo lang om dan weer terug te komen

  Reactie
  #3

  Ps ben zelf 20, en ik snap je gevoel compleet, ik loop met een wandelstok

  Reactie
Reageer op: Fibromyalgie (weke delen reuma)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief