fibromyalgie

 • #1

  Mijn huisarts heeft vorige week verteld dat ik fibromyalgie zou hebben. Als ik kijk naar de klachten en de symptomen van f.m. vind ik dit niet echt bij mijn klachten passen. Zo heb ik alleen pijn aan mijn bovenste lichaamshelft, polsen, ellebogen en schouders. Ook mijn ruggegraat geeft pijn. Ik heb last bij het ademen. Maar waar ik nog het meeste pijn heb is aan mijn ribben aan de rechterkant. Deze pijn heb ik al ongeveer een half jaar.

  De dokter heeft op 1 plek gedrukt op mijn ribben en dit deed pijn. Op dit moment heb ik diclofenac, maar de pijn komt meestal aanvalsgewijs.

  Valt dit ook onder fibromyalgie of moet ik om een second opinion vragen?

  Reageer
  #2

  ik heb een verwijzing gekregen voor de reumatoloog

  Reageer
  #4

  Het vervelende is dat iets heel snel als fm wordt afgedaan. De verwijzing naar een reumatoloog is goed. Die zal eerst een uitgebreid bloedonderzoek laten doen en waarschijnlijk wat foto's om andere dingen uit te sluiten.

  De klachten hoeven niet altijd volledig overeen te komen. Mijn fm is voornamelijk in de benen heupen en onderrug.

  De pijn die jij hebt in je ribben, kan bijv te maken hebben met een 'dwars' spiertje. Die net ff niet lekker zit en een soort kramp geeft en benauwdheid, let wel Kan. Ik ben geen dokter. Ik heb een soort gelijke klacht en bij is het bovenstaande.
  Suc6 bij de reumatoloog

  Reageer
  #5

  Goed dat je doorgestuurd bent. Dan heb je in ieder geval een huisarts die je klachten serieus neemt. En onderzoek bij de reumatoloog geeft duidelijkheid.
  Je vind ook info op
  http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/fibromyalgie/over-de-ziekte/klachten

  of bij de fibromyalgie patientenvereniging
  http://www.fesinfo.nl/fibromyalgie/wat_is_fibromyalgie

  Reageer
Reageer op: fibromyalgie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief