stemmen/geluiden in je hoofd

 • #1

  Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb al heel lang last van een soort geluiden in mijn hoofd. Het komt meestal voor als ik alleen ben en heel onrustig wordt. Het zijn geen echte stemmen die iets zeggen, maar het zijn soortvan geluiden die steeds erger worden.

  Iedereen weet wel hoe het klinkt als je in een drukke straat bent, heel veel verschillende geluiden om je heen. Zoiets is het. Maar het is allemaal heel negatief en het geeft je een verschrikkelijk rotgevoel.

  Mijn moeder heeft een psychose en heeft/had ook stemmen in haar hoofd en zij werd er ook heel erg onrustig en agressief van.

  Zou het daar iets mee te maken kunnen hebben?
  Ik las wel ergens dat het erfelijk kan zijn..
  Is er trouwens ook een naam voor? want ik kan er echt niks duidelijks over vinden op internet.

  Reactie
  #2

  Ik weet precies wat je bedoelt. ik heb dit ook al jaren, het is alsof honderden mensen tegelijk aan het praten zijn in je hoofd en het word alsmaar luider en het stopt na een tijdje. ik word er ook heel erg bang van. Kan iemand a.u.b een verklaring geven!!!

  Reactie
  #3

  Als je dingen en stemmen in hoofd hoort/ ziet en het duurt al een tijdje Hens, zal ik na je huisarts toe gaan.

  Reactie
  #4

  Een psychose is een psychiatrisch toestandsbeeld (psychische aandoening), waarbij de patiënt het normale contact met de - door zijn omgeving ervaren - werkelijkheid geheel of gedeeltelijk kwijt is.

  Bij een psychose spreekt men van positieve en negatieve symptomen. Positieve symptomen zijn symptomen die bij mensen zonder psychose niet voorkomen en negatieve symptomen zijn gedragspatronen die bij mensen zonder psychose wel voorkomen.

  Positieve symptomen kunnen zijn:

  Wanen - Denkbeelden die niet overeenkomen met algemeen geaccepteerde opvattingen en of ideeën waarvan de patiënt niet af te brengen is met logisch redeneren. Vaak, maar niet altijd, is er ook sprake van paranoia; overmatige achterdocht die bijvoorbeeld leidt tot de inbeelding dat overal camera's of microfoons verstopt zijn, dat er complotten zijn, of dat de persoon in kwestie gezocht wordt door de politie of door internationale veiligheidsdiensten.

  Hallucinaties - Het waarnemen van zaken die er niet zijn, zoals stemmen in het hoofd, beelden, geuren of aanrakingen.

  Verward denken - Psychotici en hun omgeving hebben erg veel moeite elkaar te begrijpen doordat het denk- en uitdrukkingsproces veranderd is door de psychose. Het is chaotisch en of te langzaam of te snel. Het gedrag van de patiënt is door zijn omgeving vaak niet meer te plaatsen (en vice versa). De gedachtenstop, waarbij de patiënt het gevoel heeft dat zijn gedachten plotseling volledig stoppen wordt als een ernstige vorm van denkstoornis gezien.

  Verward spreken en schrijven - Zelfs als de gedachten van de patiënt samenhangend zijn kan hij problemen hebben deze in taal te uiten. Soms uit zich dit in gehaast spreken, vreemde woordkeuzes of het gebruik van neologismen. Bij grotere verwarring kunnen ook verschijnselen als echolalie, palilalie of glossolalie optreden.

  Verstoorde emoties - Een patiënt kan versterkte emoties ervaren of totaal niet bij een situatie passende, zoals lachen op een begrafenis. Ook kan iemand schijnbaar zonder reden plotseling emotioneel worden; hij of zij begint bijvoorbeeld ineens te huilen. Emoties kunnen ook afwezig lijken.

  Negatieve symptomen kunnen zijn: Weinig spreken, gebrek aan initiatief tonen, een verstoord dag - nacht ritme gedurende langere tijd, het hebben van weinig energie, geringe motorische expressie, een vlakke gezichtsuitdrukking en zich bovenmatig terugtrekken.

  Reactie
  #5

  Hallo, de laatste tijd ben ik heel moe, zijn mijn emoties afwezig, praat ik weinig en toon ik weinig initiatief. Ik verspreek me ook af en toe.
  Dit zijn enkele symptomen van een psychose, maar het zou ook een depressie (CVS) kunnen zijn toch?

  Ik hoor geen stemmen, heb geen hallucinaties of wanen en mijn gedrag is niet raar en heb nog wel contact met m'n omgeving.

  Reactie
  #6

  Ik heb ook een psygose opgelopen eigenlijk is het een hoofdgids of je tweelingziel met wie je aan het praten ben ik geloof niet echt in psygose het is eigenlijk een spirituele ontwikkeling

  Reactie
  #7

  Dat is een voice control techniek.

  Reactie
  #8

  Ik hoor al stemmen van kindsaf.  Als ik te veel stress heb en te weinig slaap gaat het verkeerd. Als je in een negatieve spiraal terechtkomt dan ervaar je de negatieve energien om je heen. Het beste is om steeds de frequentie hoog te houden en jeniets aan te trekken van de buitenwereld, tenminste als je een heel heel gevoelig persoon bent. Ik kan dit nu wel vertellen. Maar ik heb ooit ook last gehad van psychoses en heb enkele malen geprobeerd om me van kant te maken.

  Nu besef ik dat een mens gewoon energie is in het lichaam van een mens en dat er ook energieen zijn zonder lichaam. Gevoelige mensen kunnen die horen, info van hen ontvangen. Het is inderdaad een spirituele reis waarin je je moet zuiveren tot je pure zijn, je echte zelf. Dan wordt het je duidelijk.

  probeer geen haat te voelen richting anderen, probeer ze tebegrijpen. Ontwikkel een soort van compassie voor ieder wezen en het idee dat alles een functie heeft. Besef dat jij de leider bent in jouw leven en dat de energien om je heen je kunnen helpen op jpuw reis naar meer ontwikkeling. De psychiatrie weet heus niet alles.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: stemmen/geluiden in je hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief