stemmen in mijn hoofd

  • #1

    Goeden avond 🙂

    Het gebeurd me steeds vaker dat ik stemmen hoor. Voornamelijk als ik naar bed wil gaan. Dan lig ik net, en probeer ik te slapen..
    En dan is het een groot geroezemoes in mijn hoofd! Ook heb ik het idee dat ik dan in een felle lamp kijk, mijn ogen beginnen te branden en willen open om het donker in mijn kamer te zien.
    Ik weet trouwens niet wát de stemmen zeggen.. ik versta ze niet, en op het moment dat ik eraan denk ernaar te luisteren vallen ze weg. Als ik dan weer wil slapen, komen ze terug.

    Overdag heb ik dit dus niet, hoewel ik heel af en toe wel eens heb, dat ik ergens aan denk ofzo.. maar dat ik dan ineens een stem erdoorheen hoor, die iets heel doms zegt. Gisteravond overkwam me dat voor het laatst, ik weet niet meer waar ik aan dacht, maar ik weet nog dat ik ineens iemand over mijn gedachten heen hoorde praten.. "2 keer" werd er gezegd.

    Wat is dit, ik maak me geen zorgen ofzo.. maar irritant is het wel! Als ik wil slapen heb ik geen belang bij stemmen die me wakker houden!
    Is hier iets simpels tegen te doen? Ik durf ook niet aan mijn omgeving wat te vragen, want die verklaren me vast voor gek :S

    Reageer
    #2

    Ach, zo vreemd is dit niet. Stemmen en geluiden die zich aandienen als de dag voor de nacht verruild wordt, is geen vreemd verschijnsel.

    Wat je eerst zou kunnen proberen is de komende weken goed uitgerust te zijn dus op tijd naar bed te gaan en op tijd op te staan. Daarbij is het belangrijk dat je door de dag heen voldoende rust krijgt zodat stress en spanningen helemaal geen kans krijgen.

    Ik denk dat de stemmen dan helemaal zullen verdwijnen.

    Als je het idee hebt dat de stemmen bij jou echt een onderdeel zijn van hallucinaties, ga dan wel even naar de huisarts. Ik denk eerlijk gezegd dat ook de huisarts het eerst eens even zou willen aanzien en je hetzelfde advies zou geven: rust dus.

    Laat je over een tijdje nog eens weten hoe het verder is gegaan?

    Reageer
    #3

    Ik had zelf ook een vermoeden dat het door vermoeidheid zou kunnen komen.
    Nu wil ik wel extra rusten, maar ik ben leerling kok en ik zit in mijn examenjaar. Dit word (en is eigenlijk al) een heel druk jaar.
    wat werkt er allemaal rustgevend dan? Een beker warme melk heb ik al zo vaak geprobeerd, maar dat werkt denk ik alleen bij kleine kinderen 🙂 (ik ben 19)

    Reageer
    #4

    Als je 19 jaar bent en vermoeid bent en een belangrijke opleiding wilt doen waar flinke verantwoordelijkheden aan verbonden zijn, dan zul je ook zo volwassen moeten zijn om jouw time-management beter te organiseren. Als je lichamelijke klachten krijgt omdat je en goed wilt presteren op school en daarnaast allerlei andere dingen wilt blijven doen, dan gaat dat uiteindelijk te koste van jezelf en als gevolg daarvan zal alles op den duur steeds minder gaan. Kop op, keuzes maken en volwassen worden. En mochten de klachten dan nog blijven bestaan, overleg dan eens met de huisarts over jouw stemmen-probleem.

    Reageer
    #5

    Geachte graag wil ik hierop reageren omdat ik ook last heb van dit verschijnsel, altijd net voor ik wil slapen gaan krijg ik stemmen in mijn hoofd die me voorkomen dat ik echt in slaap val, mijn dokter en andere artsen kunnen me hierbij niet helpen.
    Heb veel informatie ingewonnen ivm spiritualiteit en andere dimensies etc..
    Die stemmen komen ergens vandaan, zeker niet vanuit je eigen brein, dus ze komen uit een andere werkelijkheid, namelijk uit een wereld die wij niet kunnen waarnemen.
    De wetenschap is er meer en meer van overtuigd dat andere werkelijkheden ,universums, en dimensies werkelijkheid zijn.
    Hopelijk kunnen ze ons in de toekomst een antwoord geven en eindelijk erkennen dat andere dimensies, die waaruit wij komen en die waaruit wij gaan na dit leven, werkelijk bestaan, want deze stemmen hebben echt wel een bedoeling en zijn verankerd met jou leven.
    De wereld van de quantumfysica staat nog in haar kinderschoenen , maar de waarheid is te vinden in deze wereld .ik ben ze heel moe die stemmen, en ik wil ze soms echt uit hun hol halen en ze vernietigigen maar waarschijnlijk ben ik zo onwetend en de wereld met mij dat ze deze theorie onmiddelijk belachelijk gaan maken.
    ik ben de stemmen moe, ik doe niks verkeerd in deze wereld, ben geen moordenaar ofzo , anders zou ik het kunnen zien als een waarschuwing of dergelijke.
    ik ben ze moe die stemmen
    groetjes van een lotgenoot.

    Reageer
    #6

    @Kylie Het is vooral wat je toelaat. Heeft deels ook te maken met de biochemie van je lichaam, dus voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen, waardoor je vatbaarder bent voor dingen. Ik zou zorgen voor regelmaat en bijtijds gaan slapen.

    Reageer
    #7

    ik heb hier inderdaad ook last van,ik hoor mijn hele leven al verschillende stemmen naar me roepen(mijn naam)vooral op jonge leeftijd was dit het sterkst.het is in mijn pubertijd afgenomen totdat ik 25 was niks meer gehoord.maar toen kwam het plots kei en kei hard terug.een stem schreeuwde keihard HEY in mijn hoofd.ik schrok daar enorm van maar besloot het te negeren.dat ging even goed maar erna hoorde ik zelfs ontploffingen,ik heb dit opgezocht en blijkt vaker voor te komen bij stress en Bvb slaaptekort.kort daarop hoorde ik een serieus gesprek tussen 2 mannen over het aanleggen van een snelweg.en dit duurde best lang.het waren allemaal mannelijke stemmen.ik heb mezelf aangepakt en ben rustiger gaan leven dat hielp ook een hele tijd.de laatste tijd hoor ik weer stemmen.nu een vrouwelijke,ik kan het ook niet verstaan want het klinkt heel erg onduidelijk.ik meende dat ze laatst 'feestje'tegen me zei maar dat weet ik niet zeker.ik twijfel over verschillende theorieën.ik vraag me ook af wat er met me aan de hand is.vandaar heb ik besloten me te laten onderzoeken door een psychologe.

    Reageer
Reageer op: stemmen in mijn hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief