ongewenste gedachten niet kunnen laten 'vliegen' .

 • #1

  Hey , ik heb erg veel last van mijn gedachtengang/patroon op dit moment . ik denk aan mensen (niet express) dat gaat allemaal automatisch denk ik want die gedachten wil ik niet en ik denk dat ik deze gedachten/beelden heb  omdat ik mij niet goed voel bij mensen zou dit kunnen denk je ? Ik heb ook niet echt een sociaal leven ik praat nooit eens serieus met iemand , hiermee bedoel ik dat ik alleen maar hallo terug kan zeggen tegen iemand en dan is het 'gesprek' gedaan . Praten lukt me echt niet ik zie hier echt van af want zo ben ik helemaal niet . ik ben helemaal anders maar kan mezelf niet zijn . Nu om terug te komen op die beelden hier zie ik ook echt van af . het zijn beelden van mensen die ik in m'n leven ooit al gezien heb dus echte mensen die echt bestaan maar ik vind het heel vervelend en dat is heel de dag door dat ik die beelden in m'n hoofd heb . ik kan ze niet laten vliegen want dan voel ik mij echt niet goed . ik ga naar een psychiater en die zegt dat ik die beelden gewoon moet laten om ze minder te gaan hebben maar dat gaat echt niet . is sporten goed daarvoor? word je gelukkiger en verdwijnt het dan wel? ik had vroeger als kind ook last van zo'n dingen maar dan was't meer lichamelijk ik moest dingen aanraken enzo want alsk het niet deed voelde het ook heel raar . kan iemand mij helpen/tips geven ? grt

  Reageer
  #2

  Hallo.

  Wat vervelend dat je hier last van hebt.. En dat therapie niet helpt..

  Dingen moeten aanraken heeft vaak met onderliggend angst te maken. Is er iets wat je misschien ooit hebt weg gestopt?

  Het zomaar laten gaan van de beelden als je deze hebt lijkt mij ook erg lastig. Ik ben geen therapeut dus die zal het zeker wel weten maar het lijkt mij gewoon erg moeilijk om dit zomaar te laten gaan. Zou wel heel fijn als dit zou kunnen.  Kan je misschien afleiding zoeken op dat moment? Je zegt dat het van mensen zijn die je ooit al eens hebt ontmoet. Waren dat aardige mensen of juist hele nare? Wat hebben deze mensen gemeen met elkaar, of zijn het juist hele verschillende mensen? Kan het zijn dat het misschien allemaal mensen zijn die lang haar hebben dat je vroeger iemand hebt meegemaakt met lang haar die niet correct met jou is omgegaan?

  Waarom kan je niet verder praten met mensen. Ben je onzeker en bang dat je het verkeerde zegt? Dan is het voor jezelf het veiligst om maar niets te zeggen. Vaak is het wel zo door het gewoon te doen. (hoe moeilijk ook) dat het makkelijker gaat. Doe dit dan eerst bij mensen die je vertrouwd en daarna steeds een stapje verder.

  Sporten heeft geestelijk zeker een positief effect. Verdwijnen je problemen dan? Nee ik denk het niet, maar vaak zit je wel lekkerder in je vel en kan je moeilijke gebeurtenissen beter aan.

  Ik wens je veel sterkte.

  Reageer
  #3

  Hallo Def bedankt voor uw reactie.

  Ik denk wel dat ik misschien iets ' te goed ' heb weggestopt en dat is het overlijden van m'n vader toen ik bijna 5 jaar oud was . Misschien heeft dit er iets mee te maken ik weet het niet ...

  Nu zijn die beelden al veel minder maar nu heb ik iets anders in de plaats erbij 'gekregen' en dat is een soort rare 'gedachtengang' , altijd (dus zowel die beelden als nu die gedachten die eigenlijk zinnen maken in m'n hoofd zijn ) gaat het over heel veel verschillende mensen het lijkt er op dat ik niet wil dat ze in m'n hoofd tevoorschijn komen . Ik zeg dan altijd in mijn gedachten ' het is niet waar '  als ik aan iets denk die met die mensen te maken heeft of ' ik kan daar niets aan doen ' ( dat ik die gedachten heb) echt vervelend en ik kan het gewoon niet 'toelaten' in m'n hoofd .

  Afleiding zoeken gaat niet echt ik kan niet lang met een iets bezig zijn een film kijken gaat maar 30 minuutjes maximum heb ik zonet weer ondervonden . Heb er ook moeite mee om me er goed op te concentreren of er zoals een gemiddeld persoon 'normaal' naar te kijken . Ik wandel veel buiten wel altijd door dezelfde straten want zomaar veranderen van straten is ook iets naars maar toch zie ik daar al veel beterschap in vergeleken bij vroeger want soms doe ik het wel nu . En ook bij alles dat ik doe of het nu lopen is of gewoon tv kijken dan heb ik die gedachten toch .

  Het zijn allerlei soorten mensen geen nare en ook geen aardige eigenlijk heb ik niks met die mensen te maken .

  En praten met mensen lukt me niet maar da's al zo vanaf dat ik klein was , dus ik ben het niet gewend om mezelf te zijn bij mensen . Ik ben niet onzeker en ook niet bang maar alles voelt gewoon zo slecht soms al vanaf ik 1 iets zeg voelt het gewoon slecht ik kan het niet beschrijven dat gevoel , Jammer wel dat het er is .

  En sporten is dus wel goed ? Ik wil graag zoveel doen in m'n leven nog en ik hoop op nog zoveel dingen om kunnen mee te maken . Alles komt goed zeggen ze we zullen zien 🙂 Dankje nogmaals voor je reactie ! 🙂

  Reageer
Reageer op: ongewenste gedachten niet kunnen laten 'vliegen' .
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief