Ik verberg mijn gedachtes, ik wil niet gek zijn

  • #1

    het kost wat moed en denkwerk om het hier maar zomaar neer te gooien. ik gooi een stuk open van mijzelf wat ik liever ontken en wegstop ondanks dat het bij me is. naast mij liever gezegd. het is een zij overigens, ze lijkt op iets wat ik zou tekenen als ik het talent had. ze lijkt niks op mij, maar meer op iemand die ik zou zijn geweest vroeger voordat mijn 5 jarig bestaan toen der tijd op de kop werd gesmeten en geslagen. ik typ dit in een vrij helder moment, althans .. ik voel mij helder.

    Ongeveer een half jaar geleden begon ik mij anders te voelen, anders als in bevrijd maar gevangen tegelijk. eigenlijks kan ik het gevoel niet beschrijven. ik begon minder intresse te hebben in dingen die mij interesseren, en juist meer intresse te hebben in dingen die ik verafschuw.. cijfers.. Ze fascineren me en vertellen veel, vandaag onthield ik een nummerbord zonder er echt naar te kijken omdat diegene in de auto me aansprak op mijn fiets. het filmpje heeft zich zo'n 60 keer door mijn hoofd afgespeeld. ik fiets weg, auto rijd me ondersteboven, pakt mijn fiets en laat mij achter voor dood. MAAR! .. ik heb het kenteken. In ieder geval,.. ik begon anders te denken, of het nou positiever is of negatiever .. persoonlijk ben ik er niet over uit.. mijn naasten in ieder geval wel. Ik denk niet meer helder, ik zie de wereld niet meer realistisch maar het is vervormd tot mijn werkelijkheid. een maand geleden begon ik door te hebben dat er iets niet meer klopte, vage heldere momenten zoals deze, mijn hoofd vol denkwerk maar geen logisch antwoord.. " je moet de telefoon in de wc gooien, jij hebt geen sociale contacten, maar de dode vissen wel, ze moeten bellen ''.. '' de radio stoort, de tv stoort en de oven hoort daarbij '' '' iedereen die je tegenkomt ziet je voor een gek aan, je moet ze bijhouden het is bewijs '' '' De struiken joelen je uit, ze mogen je niet, ze wapperen '' ..

    in deze vage heldere momenten herinner ik mijn gedachtegangen iet wat een beetje.. het is normaal een rateling aan gedachtes, en woorden,.. gezichten en beelden dat ik het amper bij hou..

    het punt is van dit verhaal.. dat ik soms weet dat het niet meer normaal is,.. dat ik soms in zie dat ik hulp nodig heb, maar dat ik mijzelf niet toe laat om gek te mogen zijn, om stress te mogen hebben, om hulp te mogen ontvangen.. het is eigenlijks zo ver gegaan dat ik bij de psychiater normaal heb proberen te doen, ik moest en zou het verbergen. Ik probeerde mijn uitgebreide woordenboek erbij te halen met termen die ik zelf amper begreep, maar dat is niet echt gelukt..
    ik klapte compleet dicht eigenlijks, gaf de schuld aan het feit dat hij een man was.. dat ik me niet veilig voelde. Ik kon het gewoon niet.

    ik heb nog een aardig goed beeld van de realiteit en de dingen die mijn hoofd of zij mij vertellen,.. maar ik kan niet accepteren dat ik de controle kwijt raak. Ik moet normaal doen,.. zelfbescherming..
    nieuwe opleiding, werk, nieuw apartament.. ik kan niet falen.

    Meneer de psychiater geloofde me denk ik,. geloofde dat ik geen psychose heb of had.. ik heb medicatie gekregen quetip(nog iets) .. 25 mg, om te slapen.. Ik vroeg hem ' dus u geloofd me niet? '' .. hij kon me niet vertellen wat hij dacht, hij lachte.

    Ik wist geen betere benaming voor de titel..
    Verbegen is het enigste wat past..
    Ik verberg mijn gedachtes en hoofd voor de wereld want ik weet ergens dat het niet klopt, ik hou me in omdat ik niet gek wil zijn, ik hou me in on mijn familie en vrienden niet bang te maken, niet ongerust te maken, niet me te laten confronteren..
    Ik wil niet gek zijn..
    Ik mag niet gek zijn.

    Reageer
    #2

    Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #3

    tja geen controle over je gedachten hebben verward denken is erg en je zou iets vreselijks kunnen doen.
    wat het triest maakt die ziekten.

    Reageer
Reageer op: Ik verberg mijn gedachtes, ik wil niet gek zijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief