Vreemde beelden en gedachten

 • #1

  Hallo,

  Ik heb in mijn pubertijd last gehad van paranoide gedachtes (ik zou een stalker hebben, achtervolgd worden, gemanipuleerd worden). Dit had waarschijnlijk met blowen te maken, nadat dit op een avond uit de hand is gelopen (ik had het gevoel dat ik gek werd) ben ik hiermee gestopt.
  Nu hebben de angsten mij nooit helemaal losgelaten. En ik kom er nu achter dat mijn angsten misschien nog wel meer aanwezig waren in mijn leven dan dat ik dacht. Zo ben ik in relaties bang geweest voor narcisme, psychopathie. Ook bij mijn laatste vriend speelde dit erg, ik dacht echt dat hij een sociopaat was die mij alleen maar gebruikte, deze gedachtes hebben er ook aan bijgedragen dat ik de relatie beindigd hebt. Onlangs hebben wij 2cb gedaan (toen we nog samen waren). En nu heb ik soms als ik in bed lig geen controle over mijn gedachtes; ik zie beelden en ik maak allerlei constructies in mijn hoofd.. dat er mensen in mijn geest zijn (allemaal met een angstige ondertoon), dit doet mij denken aan de periode van het blowen. Ik besef me dat het belangrijk is om nu de balans te zoeken in mijn leven door gezond te eten, te sporten en niet teveel mee te gaan in de gedachten..
  Toch vroeg ik mij af, moet ik hiervoor hulp zoeken? En misschien een vraag die door jullie niet te beantwoorden is maar, kan mijn brein weer herstellen van deze te grote dosis fantasie?

  Groet, Meli

  Reageer
  #2

  Probeer eens te mediteren, kijken naar je gedachten en probeer er niet zo in mee te gaan.
  Bij jezelf blijven.

  Reageer
  #3

  Hoi Meli,

  Als je gevoelig bent voor psychotische klachten mag je (beter) nooit meer (soft)drugs gebruiken.

  Je kunt je met 'CGt bij psychotische klachten' laten behandelen. Dat klinkt wel als verstandig en is ook helpend. Kijk eens op vgct.nl naar het vgct-register. Klik dan je klacht aan en misschien postcode? Daar vind je therapeuten die je hiermee kunnen helpen.

  Succes met je herstel!

  Reageer
Reageer op: Vreemde beelden en gedachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief