Cardiofobie

 • #1

  Ik heb sinds 2015 hypochondrie en het is naarmate de jaren alleen maar erger geworden. Met goede periodes ertussen welliswaar. Ik heb weer een zware terugval.
  Ik heb vooral cardiofobie dus ben ontzettend bang voor mijn hart. In 2015 en 2017 heb ik cardiologisch onderzoek gehad met een 24h holter en er was niks te zien buiten goedaardige extrasystolen (die ik ook voelde) en een moment met lichte sinustachycardie door de paniekaanval wss. In 2020 een cardiologisch onderzoek gehad zonder 24 h holter ook alles in orde. Vorige week weer zonder holter ook alles in orde.
  Ik heb 3 weken terug voor de 2de x corona gehad (in december 2021 ook) dus kort op elkaar 2x en ik had gelezen dat je van corona hartproblemen kunt krijgen. Maar ik heb dus vorige week onderzoek gehad bij cardioloog hoe groot is die kans dan? Ik ben trouwens een meisje van 25..
  Ik controleer mezelf weer ontzettend veel en let op alles wat gebeurd in mn lichaam, vooral met het hart. Hartkloppingen en een snellere hartslag maken me angstig. Normaal heb ik een rusthartslag rond de 75/85 en elke keer wanneer ik die nu meet is die in de 90..
  ik voel me de hele dag angstig en gejaagd. Mijn spieren in mijn schouder en nek zijn verkrampt.
  Heb ik het aan mijn hart???

  Reageer
  #2

  Het zijn toch vooral klachten die horen bij de hypochondrie en hyperventileren

  Reageer
  #3

  Hoe komt het dat de behandeling van jouw hypochondrie niet is gelukt?

  Er zijn behandelingen voor met cognitieve gedragstherapie die heel goed helpen.

  Onder andere leer je dan hoe je door je aandacht meer klachten kunt krijgen, wat je hart aan kan, je rampscenario loslaten, enz.

  Je bent veel te jong om hiermee door te lopen. Stel dat eerdere behandeling niet werkte, probeer het opnieuw bij een andere behandelaar.

  Maak van 2022 het jaar om te herstellen van je hypochondrie!

  Reageer
Reageer op: Cardiofobie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief