Cardiofobie, hypochondrie, agorafobie

  • #1

    hallo allemaal,

    ik hoop dat mensen mij kunnen helpen en zich herkennen in mijn verhaal.

    ik ben altijd al angstig geweest en ben opgegroeid in een fijn gezin maar met een ontzettend bezorgde moeder.
    toen ik 12 was is er een jongetje overleden op mijn basisschool aan een hartstilstand. Sindsdien heb ik hypochondrie ontwikkeld ik was zo bang dat het mij ook zou kunnen overkomen. elk klein plekje of vlekje laten zien aan de huisarts, steken in m’n hart zijn voor mijn tekenen dat mijn hart niet goed is, en hier ben ik in blijven hangen. Ik heb een vrij hoge hartslag met af en toe hart overslagen  wat mij ontzettend angstig maakt ik durf mijn hart niet in te spannen en heb continu nare gedachten door me heen zoals : ik kan zo neervallen met een hartstilstand, m’n hart is niet goed, ik ga dood etc etc etc

    door deze gedachten krijg ik elke dag een paniekaanval met soms wel 4 tot 5x op een dag. Daarnaast voel ik me erg licht in m’n hoofd waardoor ik de deur niet meer uit durf.
    Ook durf ik niet alleen te zijn omdat ik angst heb dat niemand wat kan doen mocht ik toch neervallen met een hartstilstand. Ik ben een meid van 18.
    ik heb een ecg laten maken na 3x gesmeekt te hebben om de dokter te overtuigen dat het niet goed is. Voor 2 maand gerust gesteld en dan toch weer twijfels. Uit de ecg is niks gekomen. Toch heb ik vaak een raar gevoel op m’n borst met hartkloppingen. Ik vertrouw mijn eigen hart niet en heb de hele dag het gevoel in een bubbel te leven. Paniek komt om de 4/5 uur opzetten en ik kan niet meer leven zo. Ik wordt geleefd door m’n angst. En op het moment dat ik verder dan 500 meter mijn huis verlaat word ik ontzettend benauwd met het gevoel te stikken..  niemand in mijn omgeving begrijpt mij.. iemand die met mij hierover kan praten??

    Reageer
    #2

    Het is toch echt de angststoornis die voor klachten zorgt. Er is geen enkele reden om te denken dat er iets met je hart mis is.
    Ben je niet onder behandeling bij een psycholoog voor je angststoornis?

    Reageer
    #3

    Ik ben inderdaad sinds kort in behandeling, wel vind ik het alsnog raar dat ik vaak een hoge hartslag heb soms tot 147 in rust..

    Reageer
    #4

    Dat kan dus een gevolg van de agsten en stress zijn

    Reageer
    #5

    Beste Melis,

    Ik lees net je bericht, en ik herken mezelf hier helemaal in! Sinds december loop ik met dezelfde gedachtes en gevoelens rond. Ik heb ook meerdere onderzoeken gehad van mijn hart en daar is niks gevonden. Alles zag er goed uit. Ook ik vertrouw mijn eigen lichaam niet en ben bang dat mijn hart er zomaar mee stopt. Ongeacht wat andere zeggen. Ook ik heb een hoge hartslag en vaak overslagen die mij bang maken. Ik heb altijd al angst en paniekaanvallen gehad.

     

    Wellicht dat ik je ergens mee kan helpen?

    Reageer
    #6

    Hulp nodig bij angsten en paniekaanvallen?

    Telefonische hulplijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 10.00 en 01.00 uur.

    Kijk voor meer info op:

    Zorgprofessional-john.jimdosite.com

    Reageer
    #7

    Hallo anoniem,

    fijn dat iemand zich kan begrijpen in mijn angsten..

    ik zou graag contact met je opnemen

    Reageer
Reageer op: Cardiofobie, hypochondrie, agorafobie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief