Hypochondrie

  • #1

    Dag mensen. De titel zegt het eigenlijk al, of het hevig, matig, zelden is. Hypochondrie beheerst nu al heel mijn leven. Sinds ik op me 7e ben geopereerd aan mijn linker nier is dit er ingeschoten. Bang voor ziekenhuizen, bang voor naalden en medicijnen. Laat ik beginnen te vertellen dat ik nu 28 ben en de laatste jaren het in een vorm heb dat ik niet kan plaatsen in hevig, matig enzovoort. Bang voor kanker, bang voor elke ziekte waaraan je doodgaat. Ik durf geen medicijnen te slikken omdat ik bang ben de controle te verliezen, ik slik dan wel homeopathische dingen. Door het drank gebruik is dit ook versterkt, maar mij plaatsen bij de standaard alcoholist zeker niet omdat dit periodes zijn (die dan wel enorm hevig zijn, veel drank dus) Ik slaap zeer slecht omdat alles wat ik voel in me lichaam me in paniek maakt (Hoe ga ik dood, en wat is dan daarna, hoe gaat het verder) wekker staat dan inmiddels al op 7.00. Door dit gedoe ben ik één keer in een psychose geraakt omdat ik 7 dagen op rij geen enkele oog dicht deed, ik was zeer moe maar durfde niet meer te slapen. Mijn lichaam probeerde me inslaap te brengen (hoe dat gebeurde in die psychose is voor mij heel moeilijk en lastig uit te leggen) Ik heb het idee dat mijn 'hulpverleners' me niet serieus nemen, ze kennen dit onderwerp niet. Ik heb ook vanaf me 7e tot aan me 20 op een internaat gewoond, en daar kwam dit in lichtere vorm ook aan te pas. Maar de leidings- waren in de omgang daarmee goed. En na me internaat tijd heb ik veel verkeerde keuzes gemaakt (die het er allemaal ook niet makkelijk op maken) Nu komt er wel een lijn in, maar me hypochondrie verdwijnt niet en heb er enorm last van. Ik ga dit ook zelf beter aankaarten, zodoende door Google kwam ik dan ook hier terecht. Ga de GGZ dit ook opnieuw op tafel leggen (Ligt er al bij die rest) maar duidelijker maken dat dit mijn hele leven beheerst, en zo gewoon niet verder kan.

    Wat wordt er over het algemeen aangeraden/tips?

    Ik typ zo goed mogelijk, spijt me als het wat onduidelijk is.
    Groeten
    rik

    Reageer
    #2

    Hallo Rik,

    Heel goed dat je het gaat aankaarten bij je behandelaar.
    Hypochondrie is in feite een angststoornis. Ik heb op deze site een aantal columns geschreven over angst. Ik zou je willen aanraden die eens door te lezen. Als daar vragen over zijn verneem ik dat wel. Er staan ook oefeningen in die je zou kunnen toepassen.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief