Hypochondrie

 • #1

  Hoi ik ben een meisje van 17 jaar en heb in deze quarantaine tijd al meerdere malen gedacht dat ik kanker had. Dan had ik weer bloed in mijn ontlasting, dan had ik weer rare bultjes, dan had ik weer een moedervlek die ik niet vertrouwde en nu kamp ik met pijn in mijn borst(en). Ik let zo onwijs goed op mijn lichaam dat ik alle kleine veranderingen direct opmerk en me meteen zorgen maak. Ik weet niet wat ik met mezelf aanmoet en het traject wat je doorgaat als je ermee naar de huisarts gaat is eindeloos (mijn neef heeft hetzelfde gehad). Hij is nu juist extra hypochonder geworden omdat hij het gevoel heeft dat niemand hem begrijpt. Heeft er iemand tips? Ik durf dus niet met die pijn naar de dokter te gaan want hij ziet me weer komen. Ik heb de pijn al bijna 3,5 week en mijn ouders zeggen dat het een spier is en door stress verergert wordt. Het ding is alleen dat ik mijn ouders niet vertrouw, want ze zijn geen dokters. Help.

  Reactie
  #2

  Dan is het toch verstandig om hiermee naar je huisarts te gaan. Vrag een verwijzing voor de psycholoog

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Hypochondrie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief