Hypochondrie

  • #1

    Mijn hypochondrie wordt steeds erger.
    Ik heb een hele huidcheck up gehad deze week op huidkankerplekjes te controleren.
    Dit zit wel in m'n directe familie dus is niet zomaar dat ik er angst voor heb.
    Ik ben al maanden moe heb teveel eetlust en geen energie om gezond te koken waardoor ik ook erg ongezonde dingen eet. Ben in korte tijd alweer 5 kilo aangekomen en maak me hierom zorgen dat ik een ernstige ziekte heb aan m'n schildklier of een tumor in m'n lichaam die zo snel groeit en het gewicht dat ik aankom verklaard of zelfs een zwangerschap terwijl ik al die maanden gewoon menstruatie had en de zwangerschapstest negatief was.
    Of dat mijn hormonen heel erg in de war zijn door het 8 maanden geleden stoppen met de pil. Dat ik daarvan die klachten heb.. gek wordt ik van al die enge gedachten en voel me gewoon zo slecht en alsof ik mezelf niet meer ben. Elke dag ontdek ik wel weer iets nieuws aan m'n lichaam dat opvallend is en niet klopt naar mijn idee.
    Ik wil er echt vanaf en liefste had ik elk jaar een volledige medische check up en scan om echt alle enge ziekten uit te sluiten. Alleen dat zou mij helpen denk ik. Maar dat is veel te duur helaas.

    Reageer
    #2

    Checkup's zullen je overdreven angsten niet weghalen. Je zou met dit probleem naar een psycholoog moeten gaan.

    Reageer
    #3

    Ik ga hier al voor naar een psycholoog maar het helpt niks.

    Uiteindelijk ben ik gewoon bang om nog naar de huisarts te gaan omdat ik dan denk dat hij me toch niet serieus zal nemen. Ik weet zelf toch niet of ik echt iets heb of dat het door m'n hypochondrie komt. Ik wil graag zelf het verschil kunnen zien en niet onnodig naar de huisarts meer gaan voor alles waar ik me zorgen om maak maar ik vind alles serieuze problemen en weet gewoon echt niet waarvoor ik wel dan moet langs gaan en wat overdreven is.

    Reageer
    #4

    Als je je ernstige zorgen maakt, moet je gewoon naar je huisarts gaan. Als je onder behandeling bent, en het helpt helemaal niks, moet je dit met de psycholoog en ook de huisarts bespreken.  Misschien is het dan toch nodig, om tijdelijk wat medicijnen te gaan gebruiken om de vicieuze cirkel te doorbreken.

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief