Mijn verhaal

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben normaal niet zo van het delen van dit soort dingen, maar mischien dat het mij kan helpen.
  Ik ben een man van 31 jaar oud, mijn ''Hypochondrische klachten'' zijn begonnen rond 2014, nadat ik een verstopping kreeg, ik ging hierdoor googlen uit totale onschuld, en vanaf dat moment ging het bergafwaarts (met wel goeie periodes ertussendoor).
  Vroeger dacht ik niet na over mijn lichamelijke dingen, want ach ik was immers toch te jong om een enge ziekte te krijgen, dat was mijn overtuiging.
  Tot ik erachter kwam dat ernstige ziektes niks te maken heeft met leeftijd, weliswaar is je kans groter als je ouder word.
  Maar je kunt het krijgen op elke leeftijd, deze ''openbaring'' is bij mij echt een diep gewortelde angst geworden.

  Mijn klachten bestaan vooral uit, bang zijn voor kanker (Maak mij eigenlijk geen zorgen om andere ernstige ziektes), bij alles wat ik voel of pijntjes denk ik aan een vorm van kanker of een uitzaaiing, altijd opzoek naar de 100% garantie dat er niks mis met mij is, regelmatig onderzoeken en dergelijke.
  Daarnaast heb ik PDS, dit triggert regelmatig mijn Hypochondrie aangezien ik altijd wel iets voel op gebied van Darm/Maag.
  Ik merk ook dat ik obsessief controle zoek, dit is vaak in ''voelen'' of mijzelf wegen
  (Afvallen = ernstig onderliggend probleem, Niet afvallen = ok)
  Als ik merk dat ik een bultje voel of een oneffenheid die ik niet ken, of gespiegeld aan de andere kant niet zit raak ik gelijk in paniek, daaruit kom ik in stress modus, wat vervolgens weer slaat op mijn darmen.

  Soms gaat het een jaar goed, soms een jaar achter elkaar niet, ik vind het heel vermoeiend, en baal als een stekker dat ik dit probleem heb, ik ben druk bezig op psychische vlak om hieraan te werken

  Mijn vraag is eigenlijk simpel, zijn er mensen die dit herkennen? en zijn er tips?

   

  Reageer
  #2

  Ben je onder behandeling bij een psycholoog?

  Reageer
  #3

  Ja al een langere tijd, het is een complex probleem, ik ga er ook niet vanuit dat ik er helemaal vanaf kom, als ik handvaten zou kunnen leren om er mee om te gaan zou al enorm helpen.

  Reageer
  #4

  De psycholoog is dan dus eigenlijk degene die jou die handvaten zou moeten kunnen geven. Als het niet werkt met deze psycholoog, zou je wellicht naar een andere kunnen overstappen.
  Heb je ook al therapie gehad?

  Reageer
  #5

  Ik krijg op dit moment EMDR behandeling voor mijn angsten, ben er net mee begonnen, hoop dat dit hulp bied.

  Reageer
Reageer op: Mijn verhaal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief