Ik maak me wéér zorgen.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Als eerst zal ik mezelf kort voorstellen. Ik ben een man van 24, bekend met eerdere 'episoden' van hypochondrie. Daarnaast heb ik PDS en een vitamine D tekort.

    De laatste tijd ontwikkel ik weer wat klachten die richting hypochondrie neigen. Ik heb de laatste tijd (zoals eigenlijk wel vaker) last van een verstoorde stoelgang (wisselend in frequentie en substantie), veel boeren, refluxklachten en andere ongemakken in het maag- en darmgebied. Daarnaast heb ik last van mijn rug, hiervoor ga ik naar de fysiotherapeut. De klachten die ik nu ervaar, wijzen allemaal in de richting van PDS. Ik besef me dit, echter blijf ik piekeren.

    De gedachte die regelmatig in mijn hoofd speelt is dat het ook alvleesklierkanker zou kunnen zijn. Ik kan mezelf prima vertellen dat die gedachte irreëel is, voornamelijk gezien mijn leeftijd. Echter kan ik mezelf niet overtuigen. Ondanks dat ik zelf wel weet dat PDS veel aannemelijker is, krijg ik mezelf niet rustig. Ik heb het lang volgehouden niet te 'vervallen' naar dit forum, omdat ik weet dat ik door de hypochondrie naar bevestiging ga vragen, wat niet per se de bedoeling is bij hypochondrie.

    Echter moest ik dit even van me afschrijven en delen. Ergens speelt het idee dat het afschrijven me helpt rustiger te worden, daarnaast hoop ik natuurlijk op bevestiging dat het erg onaannemelijk is dat ik daadwerkelijk alvleesklierkanker heb.

    Reageer
    #2

    Alvleesklierkanker is toch echt uit de lucht gegrepen. En zeker me jouw leeftijd. Daar is ook geen enkele aanwijzing voor . Puur hypochondrie.

    Reageer
Reageer op: Ik maak me wéér zorgen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief