Angst voor ziekte

  • #1

    Ik heb al n paar jaar last van hypochondrie en merk dat het ipv minder steeds erger wordt.

    Ben al bij verschillende psychologen geweest maar geen helpen me echt eraf.

    Het is nu zelfs zo erg dat ik geen vertrouwen meer heb in de artsen en bang ben dat ze me niet de waarheid durven of weten te zeggen. Of dat ze me niet serieus nemen omdat ze weten dat ik hypochondrisch ben.

    Wat ik nu heb is duizelig worden en dan direct erna tintelingen in m'n vingers en handen alsof ik zeg maar erg schrik. Na een paar seconde is t dan weer over en heb dit nu al bijna n jaar paar keer per week. Zie ook soms 1 seconden sterretjes als ik van lig naar staan stand ga of snel naar achter kijk. En ben vaak heel erg moe en last van trillende spieren soms.

    Ik ben neurologisch en cardiologisch onderzocht niks te vinden dus toen dacht ik misschien ligt het aan m'n schildklier.

    Dus bloed geprikt en kreeg te horen op t randje TSH 4,6 maar T4 was normaal geen idee hoe hoog of laag. Ze zei omdat het T4 normaal is is je schildklier gewoon goed en hoef je geen medicatie.

    Nu las ik op internet dat deze waarden wel te hoog zijn:( en dat het een voorstadium is van trage schildklier en dat klachten in dit stadium nog niet optreden maar toch erg toeval dat ik wel alle symptomen heb ook 5 kilo aangekomen in 2 maanden en last van haaruitval.

    Huisarts beweert nu dat dit van stress en angststoornis komt maar ik maak mezelf gek van angst dat ze misdvhien een erge ziekte over t hoofd zien. Ben nu weer bang voor bloedarmoede of nog erger.. maar durf niet weer terug te vragen om bloed te prikken daarop want ze denken al dat ik hypochondrisch ben. Maar ben juist bang dat doordat ze weten dat ik dat ben ze me niet goed genoegonderzoeken en daardoor iets niet ontdekken. Zijn deze schildklierwaardes echt niet gevaarlijk en kunnen m'n klachten hier echt niet van komen dan?

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat je door de angst gaat hyperventileren. Dat zou je klachten ook kunnen verklaren.

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Mijn uitslag van die hyperventilatietest is inderdaad erg hoog :62

    Wat is de beste manier om van hyperventilatie af te raken als psychologen niet helpen? Wil echt zo graag leven zonder angst en stress symptomen. Enige dat tijdelijk helpt bij mij is afleiding zoeken door dingen te doen die ik leuk vindt en te sporten. Maar zodra ik ermee stop en rustig zit begint t weer opnieuw. Ook al probeer ik mijn gedachten positief te vormen.

    Reageer
    #4

    Afleiding en sporten is een goede manier. Daarnaast zijn ademhalingsoefeningen zeer belangrijk. Ga naar een fysiotherapeut voor de oefeningen.

    Reageer
Reageer op: Angst voor ziekte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief