Ongelukkig

 • #1

  Hallo,
  Vandaag zal ik mijn verhaal met jullie willen delen. Als eerst wil zeggen dat ik 16 ben en de laatste tijd me heel ongelukkig voel, er is niets wat me blij maakt. Daarnaast kan ik nergens motivatie vandaan halen.

  Ik zit momenteel op 5 gymnasium. Vroeger ging het heel goed op school. De laatste tijd wat minder. Na corona gingen me cijfers flink achteruit. Vroeger haalde ik altijd 7/8 en nu struggle ik om een 6 te halen. Daarnaast stop ik er nu veel meer tijd in, maar het lijkt gewoon niet te lukken. Als je steeds leert en dan met moeite een 6 haalt dan voel je domweg dom. Daarnaast ben ik opgegroeid met een redelijk strenge familie qua geloof en school. Geloof is voor mij geen probleem, maar door school wordt ik doodongelukkig. Mijn ouders zetten vaak veel druk op mij waardoor ik bang ben om te falen. Van mn ouders mag ik nooit meer op social media/ netflix zitten het enige waar ik op moet focussen is school.

  Aan de ene kant probeer ik me eraan te houden maar aan de andere kant zit ik van binnen dood te gaan. Verder ben ik van een extrovert jongen naar een introvert jongen veranderd. Vaak Wil ik gesprekken voorkomen met mn ouders omdat ik het gevoel heb dat ze me pijn niet voelen en me niet begrijpen.

  Een gesprek starten met mn ouders heeft geen zin omdat Het ze toch niet boeit, het enige wat hun boeit zijn mijn cijfers.

  Laatste tijd voel ik me nutteloos ongelukkig en eenzaam. Daarnaast heb ik geen motivatie om iets te doen in het leven.

  Iemand tips...... 😩

  Reageer
  #2

  Ik heb ook vaak last van huilbuilen uit het niets. Vroeger had ik daar geen last van nu is dit bijna wekelijks het geval.

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Vervelend voor je dat je in zo'n situatie zit. Ik zou je willen aanraden om het allemaal eens met je huisarts te bespreken. Ik denk dat je wat professionele hulp nodig hebt om weer uit die impasse te komen. En de huisarts kan je daarbij helpen

  Reageer
  #4
  Reageer
Reageer op: Ongelukkig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief