gelukkig/ongelukkig

 • #1

  goedenavond allemaal,

  ik heb een vraag. Ik vraag me af of ik de enige ben die zich het ene moment gelukkig voelt, en uit het niets op een ander moment zeer ongelukkig. Ik bedoel ongelukkig in de zin van nutteloos en erg duistere gedachtes dat ik het niet meer zie zitten, heel soms zelfs zelfmoordgedachtes. Ik voel me dan alsof ik niets waard ben en heel eenzaam terwijl ik wel altijd veel vrienden en familie om me heen heb. Maar dan op een ander moment, dit kan de volgende dag zijn, maar ook een paar uur na die sombere gedachtes, ben ik weer normaal. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen, of ik naar de dokter moet gaan of ik het moet laten. Ik moet wel zeggen dat de duistere gedachtes wel steeds regelmatiger voor komen.
  hebben meer mensen hier last van? alvast bedankt voor jullie reactie!

  mvg rianne

  Reageer
  #2

  Hey,

  Op zich denk ik dat we daar allemaal wel eens last van hebben, tenminste, ik in elk geval wel.

  Zolang de donkere gedachtes niet de overhand hebben en je er bijvoorbeeld ook slecht door slaapt, denk ik dat het aan jou zelf is of je er wat mee gaat doen.

  Maar als jij er veel last van hebt en het jou leven negatief beïnvloedt, dan zou je met je huisarts kunnen overleggen eens met een psycholoog te gaan praten. Zeker als je schrijft over zelfmoord gedachtes,dan raad ik je absoluut aan om hulp te zoeken!

  Ik weet niet hoe oud jij bent, maar bij mezelf herken ik inmiddels de nare gevoelens die met een grote reep chocola of flink shoppen o.i.d. op te lossen zijn en het punt waar ik even op moet letten of ik er niet in blijf hangen. Want dan moet ik wel even aan de bel trekken en er met iemand over praten.

  Praat er eens met een goede vriend(in) over en vraag of die op die momenten verandering in jou gedrag ziet. En of die dat verontrustend vindt.

  En het aller belangrijkste: schaam je vooral niet om de hulp van een psycholoog of andere hulpverlener te vragen! Soms ben je gewoon even iemand nodig die je helpt dingen weer anders en positief te zien en zij hebben de kennis om jou daar bij te helpen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: gelukkig/ongelukkig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief