Ongelukkig?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben Joe, 18 jaar en ik zit momenteel niet lekker in mijn vel. Ik ben een jaar geleden gestopt met de anticonceptiepil wegens geen relatie te hebben en stemmingswisselingen. Deze zijn nu op dit moment meer dan toen. Ik heb heel erg lang moeten “ontpillen” als het ware, zo’n 8 maanden. Nu is mijn cyclus weer regelmatig maar heb ik heel erg veel last van ovulatiepijn, steken in de vagina, pijn bij het plassen, opgezwollen buik, buikpijn.

  Ik heb in die 18 jaar nog nooit een relatie gehad, wel ooit heel erg verliefd geweest en daardoor gekwetst.

  Ik voel me eigenlijk ongeveer 2,5 week per maand niet goed, negatieve gedachtes blijven aanhouden, vergelijk mezelf heel erg met anderen. Sterk onzeker in situaties die ik niet kan overzien, praten tegen teamleider, baas, ook wanneer ik tegen jongens praat sla ik helemaal dicht. Ik heb op dit moment geen relatie en ik voel me daardoor “minder” waard als andere (zoals vriendinnen). Op school gaat het goed maar ook daar vergelijk ik mezelf met anderen. Ik denk dat mijn opvoeding goed was, maar alles er rond om heen niet. Familieruzies etc, vader een erge sterke mening, ik zit nu in de zorg dus ik maak veel mee.

  Dus eigenlijk sinds stop van de pil zijn mijn stemmingswisselingen en negatieve gedachten toegenomen. Nu is mijn vraag, zou mijn hormoonschommelingen in stand worden gehouden als ik de anticonceptiepil weer herstart?

  Ik heb psychische hulp sinds kort en het voelt goed om hierover te praten met iemand. Maar gaan deze gevoelens ooit helemaal weg?

  Groetjes Joe

  Reactie
  #2

  bEN IK DEPRESSIEF?

  Reactie
  #3

  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/zelftesten/depressietest/

  Reactie
Reageer op: Ongelukkig?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief