Misschien toch geen PDD-NOS?

  • #1

    Hoi, ik ben 21 jaar en als 6 jarige heb ik de diagnose PDD-NOS gekregen, ik zat daarvoor ook op speciaal onderwijs van groep 4 t/m groep 8, waar ook heel veel kinderen met iets van ASS zaten. Ik heb altijd al mijn diagnose geaccepteerd, maar sinds de laatste jaren heb ik het vermoeden dat er iets niet klopt.

    Thuis was het vaker onrustig, er was veel ruzie onderling en mijn ouders zijn een paar jaar later gescheiden. Mijn moeder is ongeveer 3 jaar later gestorven. Ik heb als kind zijnde vanaf 5 jaar tot mijn 16e bij een psycholoog gezeten, waar ik rouwverwerking hulp gekregen heb, SOVA training (het lag allemaal voor de hand wat ze zeiden) en psycho-educatie over autisme, waar ik me gek genoeg niet in herkende.

    Ik kan me nog goed herinneren dat ik andere kinderen met autisme niet echt begreep, en vooral dat hun mij nooit begrepen, ook was er sneller ruzie met hun terwijl ik dit veel minder had kinderen die geen ASS hadden. Ik weet ook nog dat enkele familieleden zeiden dat ik ineens symptomen van autisme had als 5 jarige, alleen is me nooit verteld welke symptomen.

    Wat opmerkelijk is, is dat als ik niet thuis ben, of wanneer de toxic klasgenoten er niet ziin, mijn "autistische trekjes" verdwijnen. Dit is al zo sinds dat ik die symptomen kreeg als 5 jarige.

    Een paar jaar geleden ben ik bij 2 psychologen geweest voor het behandelen van depressie en angststoornis, op basis van mijn levensverhaal vermoedde een van hun dat ik waarschijnlijk geen autisme had, aangezien veel mensen zeggen dat ik er niet uit zie als iemand die autisme heeft, in de zin van dat ze gewoon niet de symptomen herkennen. Alleen mijn vader en die familieleden waar ik het eerder over had vinden dat. Na veel rondvragen bij andere familieleden blijkt dat narcisme in de familie zit.

    Vorig jaar op de opleiding heb ik wel eens opdrachten en presentaties gemaakt of die van klasgenoten gezien die over (c)ptss, autisme, mishandeling, narcisme gingen. Toen ging een lampje branden. Ik herkende me natuurlijk niet in autisme. Van narcisme en mishandeling zag ik dingen die ik vanuit thuis herkende, ik vond het ook verbazingwekkend dat deze dingen niet normaal waren en dat ik me toch niet aanstelde. Ook vond ik dat ik wat symptomen van ptss heb.

    Ik heb momenteel gesprekken bij de praktijkondersteuner totdat ik weer een psycholoog heb gevonden. Is het de moeite waard om dan ook te laten onderzoeken of ik toch gewoon autisme heb, of dat er wat anders is?

    Sorry, het is weer een erg lang verhaal geworden.
    Alvast bedankt!

    Groetjes, Amy

    Reageer
    #2

    Die vraag kan zo helaas niemand beantwoorden. Maar je kunt het natuurlijk laten testen

    Reageer
Reageer op: Misschien toch geen PDD-NOS?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief