Pdd-nos of toch wat anders..?

  • #1

    Ik ben een meisje van 16 jaar, en ik heb op mijn 15e de diagnose Autisme/PDD-NOS gekregen.

    Ik heb voor mijn diagnose hulp gevraagd bij de huisarts voor mijn heftige woede aanvallen. Ik ben doorverwezen naar een pyschologe praktijk, waar ik een aantal gesprekken heb gehad met de vraag stelling; "Waar komen mijn driftbuien vandaan." Na twee gesprekken met mij, en 1 gesprek met mijn ouders heb ik een test gedaan, waaruit is gebleken dat ik pdd-nos heb. Zij konde mij helpen met een individuele cursus voor mij, een oudergroep voor mijn ouders, en een brussegroep voor mijn zus. Echter hebben wij 7/8 maanden moeten wachten op de start van deze cursussen. Vervolgens is alleen de oudergroep van start gegaan, waar mijn ouders maar enkele kleine kenmerken in mij herkennen. In deze groep leren ouders om te gaan met de beperking van hun kind. Het probleem dat ik echter heb (woede aanvallen) komt niet aanbod in deze groep.

    Mijn aanvallen zijn zodanig dat ik de leefomstandigheden in ons gezin onmogelijk maak. Ik ben er zeer bewust van dat ik ieder ongelukkig maak, en dat ik hulp nodig heb. Het probleem is echter dat nergens in het gebied 'autisme' hulp is voor mijn probleem. Ik vraag mij nu dus af of autisme nou de stoornis is waar ik aan lijd, en wat er wel te doen aan mijn probleem.

    Ik ben hulpeloos opzoek om mijn familie weer gelukkig te maken, en mezelf van mijn 'depressie' en woedeaanvallen af te helpen!

    Tips zijn van harte welkom!
    Alvast bedankt.

    Robin

    Reageer
Reageer op: Pdd-nos of toch wat anders..?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief