Verkeerd gediagnosticeerd?

 • #1

  Hallo,

  Ruim een jaar geleden ben ik vrijwillig opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting naar aanleiding van een aanhoudende depressie en schoolverzuim. 1 Maand na de opname werd de diagnose PDD NOS gesteld, ik was toen 16. Toen mijn totale behandeling van 3 maanden daar was afgerond werd ik naar een dagbehandeling gestuurd speciaal voor jongeren met autisme. In het contact met de kinderen daar die allemaal een vorm (waarvan de meeste ook dezelfde) van autisme hadden kwamen er steeds meer vragen in mij op. Ik voelde me totaal niet op m'n plaats daar en herkende maar weinig van de problemen die velen van hen zoveel bleken te delen. Ik kreeg een individuele cursus waardoor ik meer over m'n autisme te weten zou leren komen en hoewel ik natuurlijk wel wat dingen herkende, waren de kernpunten van het autisme niet bij mij van toepassing. Het vervelende was dat een heleboel dingen er bij mij werden ingehamerd dat ik "daar" wel last van zou hebben. Alle problemen werden direct gekoppeld aan het autisme. Zelfs enkele lichamelijke klachten die ik had werden zonder ook maar in overweging te nemen of het ergens anders aan kon liggen gekoppeld aan het autisme. Nu merk ik gewoon dat heel veel mensen (waaronder zelfs mijn moeder!) mij anders zijn gaan behandelen vanwege deze stempel die ik heb gekregen en wil hier dan ook graag van af als deze inderdaad niet terecht blijkt te zijn. Ik ben onderhand 17 en zit nog steeds op een school van de zelfde instantie en heb het idee dat als ik hier om een second opinion vraag, ik niet eerlijk bekeken word omdat ze er toch stellig van overtuigd zijn dat ik autistisch ben. Weet iemand waar ik met mijn probleem terecht kan?

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  hallo,

  Allereerst:
  Wie heeft de diagnose gesteld. Lang niet iedereen is bekend met autisme. Pdd-nos heb je ook nog in verschillende graden. Van Licht tot zwaar. Pdd-nos is geen autisme. Het is aanverwant aan autisme. Ben je ook getest?
  Onze dochter van 8 jaar heeft Pdd-nos en een ontwikkelingsachterstand. Zij is getest bij Autisme Team. Deze mensen zijn echt gespecialiseerd. Ik zou proberen in kontakt te komen met een Autisme Team. Hier krijg je dan de begeleiding die je nodig hebt.

  Reageer
  #3

  Ik vind het erg goed van je dat je jouw eigen gezondheid in de hand neemt.

  Natuurlijk is het vervelend voor je dat er 'iets' met jou aan de hand zou zijn, of het nu waar is of niet.

  Doordat je nu op zoek gaat naar de juiste informatie leer je het ziektebeeld beter kennen en kom je in contact met anderen die hun mening en visie kunnen geven.

  Toch is het niet onverstandig te luisteren wat jou verteld wordt en dat je probeert te begrijpen waarom dit tegen je word gezegd. Een specialiseerde instelling, ik weet niet welke, werkt met de laatste stand van medische kennis, dus je kunt erop vertrouwen dat je met de juiste intentie en met de juiste basis behandeld wordt.

  Daarbij komt dat de puberteit een hele bijzondere fase is in de ontwikkeling van de mens. Een nadeel is dat er hele sterke wisselingen zijn in de stemming, dus in het gemoed, je geest, en dat je lichaam ook sterk reageert op alle heftige hormonale veranderingen. Ik zeg je dit omdat als je iets wilt ondernemen, je er volgens mij op zou kunnen letten, dat je zelf overtuigd bent van een feit en dat dan bediscussieerd, betwijfelt en ter sprake brengt in je groep en bij je behandelaars. Dus als je maandag iets denkt, ga er dan niet gelijk helemaal in mee, maar schrijf het op en kijk hoe je er een week later over denkt. Pas als je zeker bent van je zaak, ga dan naar anderen toe om het verder uit te zoeken.

  Ik vind het vervelend voor je. Maar als je zo zelfstandig en nu ook weloverwogen te werk gaat, en probeert te voelen en ervaren wat het voor jou betekent, dan kun je uiteindelijk net zo mens worden als anderen, met je sterke, en met je zwakkere kanten. Net als ik eigenlijk.

  Tip: vraag je medisch dossier en bestudeer de inhoud, en ga hierbij wederom weloverwogen te werk.

  Als je vragen hebt, zijn er hier altijd wel mensen die je willen bijstaan. Succes!

  Reageer
  #4

  Beste schrijver van dit bericht,

  Wij hebben enkele maanden geleden te horen gekregen dat mijn zoon van 14 aan PDD-NOS en autisme lijdt, geconstateerd door een erkend psychologe. Daar zou ik naar op zoek gaan, en ook kan je algemene informatie lezen op internet of in boeken over autisme e.d. Vraag aan vrienden/kennisen of ze je "anders" vinden.
  Veel succes, en hopelijk wordt je gelukkiger dan nu het geval lijkt. Een goed leven!

  M. Busselman, Almelo

  Reageer
  #5

  Ik zit toevallig te googelen op verkeerd gestelde diagnoses. Misschien ben je ondertussen al verder, maar de de specialistische instellingen voor autisme ben je op de juiste plaats voor een secons opinion (oegstgeest, rijnmond, eindhoven, en zo zullen er nog wel een paar zijn). Daar krijgen ze vragen zoals die van jou wel vaker. Succes

  Reageer
Reageer op: Verkeerd gediagnosticeerd?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief