Wel of niet zeggen dat ik autisme heb tijdens groepsreis

  • #1

    Over een paar weken ga ik een mooie reis maken. De bestemming ligt niet naast de deur en qua cultuur is de bestemming ook compleet anders dan Europa. Nu heb ik een lichte vorm van autisme. Mijn manier van informatie verwerken is anders. Het duurt langer bij mij voordat het kwartje valt. Ook reageer ik anders op situaties (meer paniekerig dan nodig is) dan andere mensen. Nu ik met een groepsreis meega vraag ik mij af of het handig is om dit te vertellen. Het voelt voor mij aan de ene kant nogal ongemakkelijk. Aan de andere kant geeft het mij rust als men ervan weet.

    Ik heb overwogen om met een speciale reis mee te gaan, maar dit niet gedaan omdat mijn problemen niet dusdanig groot zijn. De kans dat ik afwijkend/vreemd gedrag vertoon is ook heel klein. Maar toch voor de zekerheid de vraag: wel of geen coming out?

    Reageer
Reageer op: Wel of niet zeggen dat ik autisme heb tijdens groepsreis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief