Autisme en verbeeldingen/hallucinaties

  • #1

    Hallo,
    Ik heb vanaf dat ik klein was de diagnose Asperger gekregen door mijn psycholoog in Zaamdam. Ik ga r nog steeds heen en ik heb ook gesprekken met haar en ik werk ook in een Autisme boekje om te leren hoe om te gaan met mijn Autisme. Ik heb sinds eind mijn puberteit last van verbeeldingen en/of hallucinaties (ik weet niet echt hoe je het precies wilt noemen). Vaak in de avond heb ik het gevoel dat er aanezigheid is, ik hoor geloop of geluiden terwijl er niemand in huis is of een machine die aan staat wat geluid maakt. Ook heb ik toen ik wat jonger was altijd als ik door de kier van de wc deur keek dat ik een vrouw zag en later toen ik 18 was zag ik een vrouw in de keukenstoel. Ze had een witte jurk aan, witte sloffen en zwart haar, het was niet echt héél zichtbaar maar ik zag der vorm, kleur en datgene wat ze aan heeft. Ook heb ik vaak het gevoel dat er iemand achter mij is of iemand loert, ook in spiegels zie ik soms een schim, en dat heb ik heel vaak. Ik hoor ook soms stemmen in mijn hoofd, dat er iets of iemand is, en ik moet dan kijken wat er is, anders maakt het mij bang en kan ik niet slapen. Mijn hoofd zegt dan je moet kijken er is iemand hij gaat je kwaad doen. En ik vraag mij af of dit symptonen zijn van Autisme, gewoon verbeeldingen, psychose, schizofrenie, borderlinr of een 6e zintuig.

    Reageer
    #2

    Bij het syndroom van Asperger (een autistische stoornis) kunnen bijkomende problemen ontstaan zoals depressies, gedragsstoornissen ook angststoornissen.
    Of jou klachten allemaal te wijten zijn aan Asperger kan in niet beantwoorden. Dat is toch echt een vraag voor een specialist.

    Misschien dat via onderstaande website meer info kunt krijgen:
    http://www.autisme.nl/

    Reageer
    #3

    Hallo,
    Mijn neef denkt dat hij het syndroom van asperger heeft. Maar dat is helemaal niet zeker. Hij is heel erg onzeker over zichzelf en erg verlegen. Dat hij verlegen is heb ik niet gemerkt maar hij zegt van wel. Hij is blijkbaar heel bang om iets te zeggen. Hij noemt zichzelf erg angstig. Betekent dit gelijk dat hij dit syndroom heeft? Ik dacht dat het misschien door de puberteit zou kunnen komen. Hij durft het ook niet tegen zijn ouders te zeggen. Ik weet niet waarom. Kan ik hem ergens mee helpen? En hoe moet dat dan?

    Reageer
    #4

    Dat is dus iets voor de specialist. Hij zou om te beginnen eens naar de huisarts kunnen gaan. Angstig en onzeker misschien verlegen zijn niet echt klachten waarbij ik aan Asperger denk.

    Reageer
Reageer op: Autisme en verbeeldingen/hallucinaties


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief