Paniekaanvallen

  • #1

    Hallo,

    Ik word helemaal gek van mijn paniekaanvallen. Het is vorig jaar begonnen toen ik na een avond stappen bij warm weer ben gaan sporten. Zoals vele anderen ook aangeven had ik toen het gevoel van het krijgen van een hartaanval. Ik heb hierna ook een hartfilmpje laten maken, maar hierop bleek niets te zien.
    Zo heftig als deze eerste keer is het nu niet meer, maar het blijft terugkomen. Vooral s nachts voor het slapen heb ik vaak last van hartkloppingen wat resulteert in slapeloosheid. Ook tijdens sporten met warm weer en op dagen na een avond drinken komen de paniekaanvallen vaak naar voren.
    Nu dacht ik vorig jaar dat het door mijn intensieve levensstijl kwam, maar we zijn nu inmiddels een jaar verder waarin ik het erg rustig aan heb gedaan en het blijft dus maar terugkomen. Ook in periodes waarin ik erg goed slaap en geen gekke dingen doe, kan het soms gewoon de kop opsteken.
    Weet iemand hier een oplossing voor? Ik wil volgend jaar namelijk graag gaan reizen, maar ik durf dit eigenlijk niet te doen als ik vanwege de hoge temperatuur non-stop met hartkloppingen rondloop.

    Alvast bedankt,

    Groet!

    Reageer
    #2

    Wat noem je een paniekaanval?
    zou je dat eens precies kunnen omschrijven?

    Reageer
    #3

    Het is meestal de "angst voor een hartaanval". Voor het slapen gaan uit zich dit in hartkloppingen (of het erg bewust zijn van het kloppen van het hart). Hierdoor ontstaat een angst om te gaan slapen (ofterwijl het overgeven aan het onbekende). Overdag tijdens het sporten gebeurt het ook door hartkloppingen of juist het gevoel dat het hart even stopt met kloppen wat weer resulteert in een gevoel van bijna flauwvallen. Het zit vast allemaal tussen de oren, maar hartkloppingen is toch iets lichamelijks en ik vind het zo vreemd dat het op de raarste momenten op komt zetten. Zoals gezegd leef ik erg gezond de afgelopen tijd en alsnog is het niet uit mijn systeem verdwenen.

    Groet!

    Reageer
    #4

    Hartkloppingen is inderdaad iets lichamelijks, maar dat wil nog lang niet zeggen de oorzaak ook iets lichamelijks is. Angst kan hyperventilatie veroorzaken. Die wederom hartkloppingen. De angst zorgt er waarschijnlijk voor dat je verkeerd gaat ademhalen en dus gaat hyperventileren.
    [quote]Het is vorig jaar begonnen toen ik na een avond stappen bij warm weer ben gaan sporten. Zoals vele anderen ook aangeven had ik toen het gevoel van het krijgen van een hartaanval[/quote] Ook hier is een verkeerde ademhaling en hyperventilatie waarschijnlijk de oorzaak.

    Lees de columns over angst en doe de oefeningen die daarin zijn beschreven.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
Reageer op: Paniekaanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief