Paniekaanvallen

 • #1

  Ik zit met een vervelend probleem en hoop dat er hier misschien mensen zijn die het zelfde hebben en misschien tips etc. kunnen geven.

   

  Ik heb nu ongeveer een jaar last van heek vervelende klachten zoals:

  • Druk op borst
  • Drukkend gevoel aan kaak/slapen
  • Hartkloppingen
  • Het (gevoel) alsof mijn hart overslaat.
  • duizelig
  • in een waas leven
  • het gevoel alsof ik stik
  • pijn aan linkerarm
  • steken op de borst

  ......

   

  het is nu echt op het punt dat ik het gewoon echt spuugzat ben, ik kan nog niet meer alleen in mijn eigen huis zijn en dan op 25 jarige leeftijd word je gewoon echt gek van in je hoofd.

   

  enkel harttest is gedaan bij mij die ze maar kunnen doen zelfs de zeldzame, volgende stap is een chip laten zetten dat ze mij 24-24  7-7 kunnen bekijken wat er gebeurd tijdens die aanvallen. ik heb al verschillende diagnoses gehad van hyperventilatie door rugklachten tot gewone hyperventilatie, ontsteking van borstbeen en tussenribspieren en nu is het ineens stress op de borstkast. ik ben al dat gegok naar een diagnose beetje beu.

   

  heeft iemand tips om hier mee om te gaan?

  voor mijn job zit ik veel en lang in de wagen dagelijks gemakkelijk een 3 uur per dag op de baan en geloof me als je zo een aanval krijgt tijdens het rijden over een autostrade tegen 130 is alles behalve gezellig.

  fysio en etc is allemaal al gedaan, alle 3 beweren ze dat ik geen problemen heb met mijn ademhaling.

   

   

   

   

  Reactie
  #2

  doe de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hey..

  Ik herken mezelf zo erg in jou klachten! Ik vind het ook zo super eng.. Inderdaad ook een hart filmpje laten maken, bloed geprikt etc.. Ik durf niet meer alleen thuis te zijn dus zit ik overdag bij mn ouders.. Ik blijf zo bang dat er alsnog iets met mijn hart is.. Zou je het fijn vinden om een keer samen te praten?

   

  xxx

  Reactie
  #4

  ik herken je klachten wel. Vorig jaar in april kreeg ik mijn eerste hyperventilatieaanval. Ik was op stage (student verpleegkunde) ik vertrouwde het niet en wist helemaal niet wat er gebeurde. Dus ik ging maar naar de spoeddienst. Daar namen ze direct een bloedgas (bloed uit je slagader) en zagen dat het hyperventilatie was. Ik vertrouwde het eigenlijk nog altijd niet en maakte een afspraak bij de cardioloog. Hij had niks gevonden er was niks te zien op het hartfilmpje en ook niet bij een 24uurs holter. Ik heb maanden met klachten gelopen. Uiteindelijk terug een afspraak gemaakt bij een andere cardioloog weeral niks te zien een holter gehad voor een week. Kwam niks uit buiten hartoverslagen. Ik heb wel nog altijd last, hartkloppingen, gevoel dat mijn ademhaling niet goed zit, zweten, pijnlijke scheuten in mijn kuiten, pijnlijke spieren, duizelingen, hoofdpijn. In geval van nood heb ik alprazolam bij, ik probeer me hieruit te vechten maar het is heel moeilijk. Zeker door mijn studies, ik weet veel over het menselijke lichaam en soms is het wel wat beangstigend als ik weer maar eens een aanval krijg denk ik nog steeds dat het geen paniekaanval of hyperventilatieaanval is.

   

  Ik wens je alleszins heel veel sterkte toe en hopelijk kunnen we dit allemaal zo snel mogelijk overwinnen.

  Reactie
  #5

  He lieverd ik herken je klachten ook! ben 21 nu en heb het van mijn 17de al. Ook hartoverslagen etc. 2x cardiologisch onderzoek gehad maar de cardioloog vertelde mij dat hartoverslagen GEEN kwaad kunnen bij een gezond hart. En zelfs als je geen gezond hart heb, dan nog is het uitzonderlijk dat het kwaad kan. Het hart klopt nooit 24/7 hetzelfde. Maak je geen zorgen, is gewoon hyperventilatie.

  Reactie
  #6

  hallo,

  een tip die ik je zeker kan meegeven is om goed op je ademhaling te letten. ik heb ook last van hyperventilatie gehad en heb ook vaak gedacht dat er iets met mijn hart was omdat ik pijn voelde op mijn borst etc. en toen ben ik elke dag deze oefening beginnen te doen: 4 seconden inademen en 6 seconden uitademen en dit 6 keer. en na een poosje deed ik het alleen nog wanneer ik dacht dat het nodig was en nu heb ik zelden nog last van pijn aan mijn borstkas en dergelijke ik hoop dat dit je ook kan helpen.

  met vriendelijke groeten.

  Reactie
Reageer op: Paniekaanvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief