Stress/pieker gedrag

 • #1

  Hallo, ik heb heel vaak stress en pieker gedrag. Met name als ik hoor dat mensen iets van mij vinden. Dus als ze zeggen: hij mag je niet, of als mensen vervelend over mij praten raak ik altijd direct in de stress en probeer ik het gelijk met diegene er over te hebben wat er is. Dus als mensen mij niet mogen of ze zeggen wat over mij schiet ik in de stress. Ik pieker ook altijd super veel. Hoe kan ik mijzelf kalmeren en rustiger blijven, en wat is dit?

  Reactie
  #2

  Onzekerheid, lage eigenwaarde.
  Praat er eens met een psycholoog over

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Aah oke, ik zeg dit even minder formeel maar als mensen ‘haten’ of ‘misgunnen’ wil ik daar tegen kunnen, ipv gestresst door raken. Dus als ze jaloers zijn etc. Moet je daarvoor perse naar een psycholoog of kan ik hier thuis ook wat aan doen?

  Reactie
  #4

  Eigenlijk zou je naar een psycholoog moeten gaan om erachter te komen waarom je dat hebt. Dan kun je er ook gericht wat aan doen

  Reactie
  #5

  Ja snap ik, ik durf alleen niet naar een psycholoog te gaan of dit bespreekbaar te maken met mijn ouders bijvoorbeeld. Mijn leven bestaan continu uit stress en uit angst. Het begint gewoon voor mijn gevoel normaal te worden. Ook met auto theorie examen, ik stel m zoveel mogelijk uit omdat ik niet wéér wil zakken. Ik ben er continu mee bezig en kan gedachtes niet los laten. Ik weet ook dat een psycholoog waarschijnlijk zou helpen. Maar ik durf het niet bespreekbaar te maken etc etc. Ik vind het allemaal heel lastig. (17 jaar)

  Reactie
  #6

  Met niet durven kom je er niet van af. Ik zou het toch in ieder geval eens met de huisarts bespreken

  Reactie
Reageer op: Stress/pieker gedrag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief