angststoornissen/paniekaanval

 • #1

  Ik heb last van angst-/paniekstoornissen. Ik kan heel slecht omgaan met stress en heftige situaties. Ik maak mezelf bank, gek en maak dingen erger dan dat het eigenlijk is.

  Nu kan ik me om de stomste dingen zorgen maken. Dingen waar een ander niet eens over nadenkt.. denk bijvoorbeeld aan de dingen die zich op het moment afspelen onder andere vluchtelingen, ISs. Er zijn op het moment zoveel dingen gaande waardoor ik me zorgen maak en bang ben, aftel totdat er iets gebeurd. Ik kan dan slecht genieten en eigenlijk blij en gelukkig zijn dat wij het nu nog zo goed hebben.

  Ik wil hier graag vanaf.. herkennen mensen dit? Hoe gaan jullie hiermee om?

  Ik hoor graag!

  Reageer
  #2

  Hallo, ik ben Bilaal ik heb ook een angststoornis met paniekaanvallen ik ben voor spesefiek bang voor ziektes zoals een Hersentumor...

  Ik ben door 4 artsen onderzocht maar telkens weer zeg ik kijk ik heb deze klacht en ik heb weer een hersentumor..
  Ik krijg als ik ergens iets zie over MRI's ,neurologen etc..

  Ik ben nu weer wat rustiger had net een paniek aanval me hart bonsde zweet me kapot en me hoofd doet een beetje pijn..

  Ik zeg ook vaak als ik bang ben met een huilend toontje: Ik heb een hersentumor.. Hoe moet het verder me moeder..
  Ik krijg dan een beeld en wordt heel bang..
  Soms ga ik er telkens dieper in en dan komt de huilbui hoop dat jij je ook misschien zo voelt en hoop dat ik jou kan helpen

  Even info : Ben 14 jaar

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hoi pere,

  Ik heb precies hetzelfde, ik probeer niet te veel te piekeren over nare dingen en dat is moeilijk. Ik zit in een denkpatroon "wat als... en dan, en hoe ga ik dan... en als er dan vervolgens..." en dar word je dieponeglukkig van. Ik hou dus vast aan een aantal dingen:
  1) Kan ik aan het probleem iets veranderen? Nee, ligt niet in mijn invloedssfeer dus niet meer over piekeren
  2) Ga met de dingen dealen als ze gebeuren en niet als ze zouden kunnen gebeuren, je haalt je vaak de meest onmogelijke scenarios voor ogen en gaat daar over piekeren, je wordt dus naar van dingen die waarschijnlijk nooit gebeuren.
  3) leef in het moment en niet in de toekomst of het verleden (misschien is een cursus mindfullnes iets voor je)
  4) praat men mensen die je vertrouwt, ik ga zelf sinds kort naar een psycholoog en waarschijnlijk binnnenkort naar een psychotherapeut.

  Ik ben al 9 jaar ongelukkig over dingen die nooit gebeurd zijn, heeft me mijn relatie gekost. Nu ga ik zaken anders aanpakken, ik wil dit niet meer, probeer die instelling ook te grijpen en doe er wat aan, voordat je straks als 80-jarige er achter komt dat je je leven hebt verdaan met piekeren en ongelukkig zijn over dingen die je of niet kan beinvloeden of die nooit gebeurd zijn.

  Sterkte/succes, je bent niet de enige!

  Reageer
Reageer op: angststoornissen/paniekaanval
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief