Wie herkent dit ook?

  • #1

    Hallo Ik heb al Jaren hyperventilatie en een angststoornis met hypochondrie. Maar nu wordt ik al weken steedz wakker met een versnelde hartslag als ik even slaap en ga er vaak even af on tv te kijken maar als ik Dan weer op de bank in slaap gebeurt het na eenntijdje weer en nu bijna elke nAcht. Heb ook veel nerveusiteit overdag. Mijn hart is al nagekeken maar wie herkent dit ook? Zo slaap ik niet meer goed. Heb al therapie.
    Groetjes

    Reageer
    #2

    dat is toch een gevolg van de angststoornis en de hyperventilatie.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord

    Reageer
    #4

    Heeft n iemand anders er ervaring mee. Ben ik echt de enige

    Reageer
    #5

    Bij hyperventilatieklachten kunnen emotionele factoren spelen als onzekerheid, perfectionisme enz.

    Daarnaast kunnen factoren spelen als voeding en voedingstekorten. De vele snelle suikers die veel mensen nuttigen zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters en onder andere angstklachten kan geven. Ook histaminerijke voeding kan klachten uitlokken. Misschien goed om je een te verdiepen in wat goede voeding is.

    Verder kunnen tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren tot tal van klachten leiden. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B C en D en omega 3. Had zelf hyperventilatieklachten door een tekort aan vitamine B12. Theanine, zoals in thee, zorgt voor ontspanning. Is ook te koop als supplement, wat ook tegen de angst werkt. Eventueel kan je nog bloesemremedies gebruiken om te ontspannen.

    Reageer
    #6

    dion,

     

    ik heb precies dit gehad. Ik werd badend in t zweet wakker nog niet zo lang terug alsof je net in je slaap bent ontsnapt aan een fatale aanrijding of een achtervolging achter de rug heb. Je ademhaling is gewoon normaal alleen je hart blijft maar tikken. Ik ga je wat zeggen. En dat is zeg dit tegen iemand in je omgeving, lucht je hart. Ik ben 24 en ik ben er nu 4 weken van af. T helpt echt t best om jezelf te vertrouwen en te zeggen wat je voelt.

    Ik durf bijna te wedden dat je een heel druk leven lijdt, je moelijk nee kan zeggen en je niet altijd of weinig je zelf heb kunnen zijn. Of dat er zo’n 5 jaar geleden iets is gebeurd wat jij enorm op je zelf betrekt. De kunst is om dat bespreekbaar te maken. Zeg t tegen een goede vriend. Zolang je t blijft opkroppen blijf je dit houden. Waarschijnlijk pieker je enorm, denk je dat je iets aan je hart heb. Dat is je hoofd die  je echt gek maakt. Je moet echt voor je zelf kiezen. Koester de mensen die je mag, maak grote veranderingen in je leven. De hyperventilatie zegt als t waren ik ben er klaar mee. Oprecht dion 4 weken geleden (de periode begon begin juli)  moest ik overgeven na t eten, was ik bang voor de dood, kon ik niks meer doen. Nu na een klein half jaar met veel veranderingen kan ik weer werken, uitgaan, plezier hebben, naar buiten gaan. T kan echt geloof t. En PRAAT!

    Reageer
    #7

    kijk voor de zekerheid ook eens op deze link om dit uit te sluiten. https://www.stichtingehs.nl/gezondheidsklachten-straling/altijd-moe

    Reageer
Reageer op: Wie herkent dit ook?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief