chronische hyperventilatie/angst-paniekstoornis

  • #1

    hallo iedereen,

    ik heb nu al een half jaar last van deze dingen en ik word er echt gek van, ik heb last van chronische hyperventilatie en daardoor lichamelijke klachten zoals: steken op de borst en in mijn buik, misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, tintelingen en ga zo maar door. ik heb daardoor een angst en paniekstoornis ontwikkeld en ook ben ik een hypochonder, ik heb de vraag. hoe kom je van chronische hyperventilatie af, hoe stop je het en hoe stop je de lichamelijk klachten ervan. zelf zat ik te denken aan sporten maar ik weet niet of dat werkt. help me alsjeblieft ik word er echt gek van ik ben een puber en ik durf niks meer te doen hierdoor, een puber hoort van haar leven te genieten en aan school te werken. het enige wat ik kan doen is denken over mijn gezondheid, praten over mijn gezondheid terwijl een kind van mijn leeftijd dat niet hoort te doen, ik ga nu naar een psycholoog maar ik zou graag willen weten hoe het leven is zonder alleen maar over mijn lichamelijke klachten te moeten denken. vertel me aub hoe je van dit alles afkomt vooral dat chronische hyperventilatie.

    groeten

    Reageer
    #2

    Je zou naar een fysiotherapeut kunnen  gaan voor ademhalingsoefeningen. Die helpen.

    Lees ook eens de columns over angst

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #3

    ik heb hier ook last van, heb het al 2 jaar echt vervelend. Als je wilt kan je me een mailtje sturen: [email protected]

     

    misschien vinden we erkkening in onze klachten

    Reageer
    #4

    Ik zelf heb er nu ook heel veel last van. Bij mij konden ze het zien in het bloed dat ik aan het hyperventileren was. Vlak daarna heb ik ook angstaanvallen ontwikkelt. En ja , ik denk en kijk ook alleen maar hoe mijn lichaam reageert. Om de minuut kijk ik naar mijn handen ( wel eens blauwe handen gehad, is niet erg kwam door de hyperventilatie)  op 1 of andere manier moet ik maar kijken naar men handen. Langzamerhand wordt anders onrealistisch. Net alsof je er niet bij bent of dat je dit droomd. Ik voel zelf een soort leegte.

     

    Ik probeer beetje bij beetje vooruit te kijken naar dingen. Maar dat is zelf ook nog lastig.  Ik krijg binnenkort ademhaling oefeningen maar ook ga ik in behandeling en krijg ik cognitief (volgens mij schrijf je het zo) gedrags therapie.

    Misschien is dat wat voor jou?

    Reageer
    #5

    hallo,

    sorry voor het laten reageren, ik heb afgelopen vrijdag een verschrikkelijke paniekaanval gehad ik dacht echt dat ik dood ging, ik heb al een tijd last van mijn maag en darmen, geen eetlust, misselijk, gevoel van dicht geknepen keel, drukkend en brandend gevoel op bovenbuik, veel boeren. ik weet niet of dat door de hyperventilatie kan komen, ook ben ik ontzettend moe en durf ik niks te doen omdat ik bang ben dat er iets ergs met mijn darmen of maag of slokdarm is. het enige wat ik kon doen tijdens die paniek aanval was schreeuwen IK GA DOOD BEN 112, het was echt verschrikkelijk. ik was die middag naar de dokter voor mijn maag en darmen en ze zei dat ik pds heb al geloof ik dat zelf niet( ik ben namelijk een hypochonder ) denken jullie dat het wel echt pds is of hyperventilatie ik ben echt bang dat het wat ergs is. de trigger voor die paniek aanval was dat ik de laatste tijd te weinig eet en ik dacht als het zo door ga ga ik dood en toen kreeg ik een paniek aanval.

    groetjes

    Reageer
    #6

    het zal en combinatie zijn van PDS en hyperventilatie door de paniekaanval

    Reageer
    #7

    kan iemand mijn wat uitleggen over pds want ik heb juist meer maag klachten dan darmklachten ik ben altijd misselijk, geen eetlust, het gevoel dat er iets in mijn slokdarm zit en een drukkend en soms stekend gevoel op mijn bovenbuik ik ben heel erg bang dat ik voor de gek ben gehouden en het iets ergs is mijn boven buik voelt ook helemaal strak gespannen

    Reageer
    #8

    Dat zijn meer hyperventilatie klachten, maar dat had ik in dat andere topic ook al gezegd. Het zal een combinatie zijn van PDS en hyperventilatie klachten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste

    Zolang als ik mij kan herinneren ervaar ik rare onheimelijke gevoelens wat lijkt op een nerveus en spanningsgevoel.Naarmate ik ouder werd kwam dat meer en meer voor maar werden die "aanvallen" heftiger.
    Een lange tijd verdween het om later weer terug te keren, maar kwam er ook weer een ander verschijnsel bij, sombere gedachten. Kortom nu jaren later met langere periodes dat het goed gaat op dit moment weer heftige aanvallen van angst en paniekgevoelens.
    Heb daar al jaren medicatie voor al menigmaal therapieën gevolgd maar helaas met die aanvallen is mijn leven een hel. Eerlijkheidshalve leidt en heb ik niet altijd een goed bioritme gevold dus dat is ook niet bevorderlijk. Mijn vraag nu is hoe kan ik mezelf wat beter onder controle zien te krijgen. Ik slik elke dag 3X Duloxetine 30mg en 1X Quetiapine 25 in de avond. Ik overweeg dit langzaam af te bouwen, maar zou willen weten, wat is een beter alternatief? Ik verneem graag van u uw raad.
    Met vr.gr.
    Dick van der Geld

    Reageer
    #10

    Moeilijk om daar nou een goed advies over te geven. Ik zou het in ieder geval met de huisarts bespreken

    Reageer
Reageer op: chronische hyperventilatie/angst-paniekstoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief