Extreme vergeetachtigheid, heeft een afspraak met de dokter zin?

 • #1

  Hallo forum,

  Ik ben een vrouw van 19 jaar. Begin dit jaar heb ik de diagnose AHDH gekregen nadat ik met abnormale concentratieproblemen bij de huisarts aanklopte. Medicatie had behoorlijke bijwerkingen (ritalin, cymbalta -soort strattera-) dus daar ben ik mee gestopt. Ik voel me fijner zonder de medicatie.

  Ik heb alle tips opgevolgd - regelmatig leefpatroon, regelmatig studiepatroon, mijn kamer is kaal en altijd opgeruimd zodat ik niet word afgeleid tijdens het studeren. Er is momenteel werkelijk niets aan de hand. Alles gaat goed. Ik leef volgens een regelmatig patroon die me in staat stelt voldoendes te halen.

  Toch ben ik nog steeds abnormaal verstrooid en ik vind het heel vervelend want ik kom er maar niet van af. Manifestaties: Ik kan de hele tijd niet op woorden komen. Halverwege mijn zinnen vliegen er gedachten door mijn hoofd en vergeet ik onmiddellijk wat ik wil zeggen.
  Ik vergeet de hele tijd wat ik wil doen, zo plan ik om leerwerk te doen maar het volgende moment ben ik het vergeten en ga iets compleet anders doen, waarna ik er uren later achter kom dat ik dat tentamen moest leren. Als ik me wel herinner wat ik moet doen, dan dwaal ik onbewust continu af zodat een taak me drie keer zo lang kost als 'normale' mensen.
  Ik vergeet alles wat ik niet uit mijn hoofd heb geleerd als 'ritueel'. Het is al minder erg dan eerst doordat ik nu regelmatig en volgens patronen leef.
  Een bijkomend concentratieprobleem is dat ik in gesprekken met meer personen afdwaal doordat er zoveel afleiding is. Ik val continu weg als ik in een druk restaurant aan het praten ben met iemand.

  Ook kan ik geen taken combineren. Als ik aan het koken ben, kan ik niet praten anders vergeet ik ingrediënten. Als ik boodschappen doe en met iemand praat, vergeet ik de helft van de boodschappen. Ik word hier zo ziek van. Daarnaast ben ik enorm besluiteloos doordat ik dingen niet goed op een rijtje kan zetten.

  Het staat mijn sociale leven en mijn academische carrière in de weg, zorgt ervoor dat ik bijna nooit overzicht kan houden. Mijn oma zegt al jaren dat als zij zich zou gedragen zoals ik, dat mensen dan denken dat ze dement wordt.

  Op zich denk ik dat ik me er zonder verdere behandeling redelijk mee kan redden. Een agenda om het halfuur stelt me in staat om alles in te plannen. Maar het is zo frustrerend, tijdrovend en teleurstellend. Het voelt of ik van nature een heldere geest heb die vertroebeld wordt door 'iets'. Alsof ik niet scherp kan zien en er een bril is om dit te verhelpen. Ik ben wanhopig op zoek naar deze bril!

  Ik vraag me af of een doktersafspraak zin heeft, aangezien ik al een diagnose ADHD heb die dit verklaart en weet dat er daarvoor geen behandeling is, buiten medicatie. Mijn psych dacht aan een heleboel dingen (ADHD, geheugenstoornis, leerstoornissen, disharmonisch opgebouwd intelligentieprofiel, hoogbegaafdheid). Destijds heb ik besloten te stoppen met medicijnen en te werken aan een regelmatig leefpatroon. Nu ik een behoorlijke tijd verder ben, er alles aan doe om bij de les te blijven en toch een ernstig verstrooide professor ben, twijfel ik of ik niet nogmaals hulp moet zoeken.

  Sorry voor dit uitgebreide verhaal! Alle reacties zijn welkom!

  Reageer
  #2

  Ik zou de klachten toch met de huisarts bespreken.
  Ee zijn wel andere behandelingsmogelijkheden dan medicatie alleen voor wat betreft de bijkomende klachten.

  lees ook:
  http://www.psyq.nl/Programma/ADHD-bij-volwassenen/behandeling-adhd

  Reageer
  #3

  Beste,

  Ik herken mij volledig in uw verhaal.  Ik heb mij laten onderzoeken op ADHD, maar toen bleek dat ik ASS had.

  Vriendeljke groeten,

  D

  Reageer
  #4

  Kan het ook DCD zijn ?

  Reageer
Reageer op: Extreme vergeetachtigheid, heeft een afspraak met de dokter zin?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief