Naar de dokter of niet?

 • #1

  In januari ben ik gestart en en ook weer gestopt met medicatie voor mijn ADD. De laagste dosis deed niet genoeg en de verhoging ervan zorgde voor bijwerkingen die niet bepaald aangenaam waren. Volgens de psychiater was het een teken dat de dosis te hoog was. Dus ben er toen maar helemaal mee gestopt. Die klachten waren: constant een gejaagd gevoel van binnen, dermate dat ik er 's nachts wakker van word. Het gevoel iets belangrijks te moeten doen, maar geen idee wat. Het gevoel iets belangrijks te missen, maar geen idee wat.

  Inmiddels zitten we in april en heb die klachten nog steeds. Het is wel iets afgenomen, het komt nu met vlagen en is de ene dag erger aanwezig dan de andere. Ik kan het enigszins sussen door te wandelen. Angsten zijn me wel bekend, maar heb niet het idee dat dat er iets mee te maken heeft. Heb geen hartkloppingen gehad. Heb ook geen angst rondom Corona. Heb geen last van de maatregelen. Heb wel last van collega's en irritante mensen in de winkel die zich niet aan de maatregelen houden en te dicht op me staan :') Dat is wel een bron van stress en ergenissen geweest. Ik probeer nu die mensen te laten en te bedenken dat we allemaal 'wél in dezelfde storm zitten, maar niet in hetzelfde bootje'. En probeer op rustige momenten boodschappen te doen. Dat heeft meer rust gegeven in mijn hoofd, maar niks gedaan aan het gejaagde gevoel. Op werk doe ik ook rustiger aan, nu de 2de week, tot nu toe geen effect. Afgelopen 2 nachten veel wakker gelegen vanwege die gejaagheid en er ook door wakker geworden.

  Naast dit hele verhaal draag ik sinds februari een Fitbit als stappenteller. Maar die registreerd daarnaast ook andere dingen waaronder mijn hartslag per minuut (bpm). En het viel me op dat die steeds rond de 50bpm in rust ligt. In de app kan ik zien hoe mijn hartslag gedurende de dag is en heb al een paar keer gehad dat ie 38bpm in rust is ('s nachts). Nou las ik dat het overdag hoort te liggen tussen 50 en 100 bpm in rust en 's nachts tussen de 40 en 50 bpm in rust. Ook dat ie overdag lager kan liggen bij topsporters. Ik heb chronische Lyme, dus ben verre van een topsporter. Dus mijn vraag is: is het verstandig om hier mee naar de huisarts te gaan..?

  Side note: ik ben licht hyperchondrisch aangelegd, vandaar mijn vraag :')

  Reageer
  #2

  Een fitbit is wat dat betreft niet betrouwbaar. Bewegingen en verschuiven 's nacht geeft onbetrouwbare resultaten. "s nacht hoort zo'n ding op het nachtkastje te liggen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Heeft u ook tips aan wat te doen met het gejaagde gevoel?

  Reageer
  #4

  Je bent wat hypochondrisch en zou dingen moeten vermijden die van alles controleren waar je toch niets aan hebt. Dat geeft alleen maar onrust.

  Reageer
  #5

  Die Fitbit kreeg ik een maand later, toen had ik dat gejaagde gevoel al.. De Fitbit gaf me idd wat spanning omdat het samen leek te vallen met, maar na uw antwoord heb ik gegoogled en meerdere sites benadrukken uw eerste reactie. Dus dat Fitbit verhaal heb ik los gelaten. Maar raad eens, het gejaagde gevoel is niet over :') Mijn Fitbit heb ik overigens gekregen voor mijn wandelen en challenges. Om lekker sportief bezig te zijn in dit gekke gebeuren en een gezonde uitlaadklep te hebben.

  Reageer
  #6

  Maar je hebt hypochondrie. Dat is een angststoornis. En dat zal dan ook een oorzaak van het gejaagde gevoel zijn.

  Reageer
  #7

  OK, makes sense. Dat ik nu gewoon in een vicieuse cirkel zit van een gejaagd gevoel hebben, daar angst over krijg voor wat het is en daardoor dat gevoel aanhoudt. Ik zal mijn Fitbit voortaan 's nachts op het nachtkastje leggen. Bedankt voor de feedback.

  Reageer
Reageer op: Naar de dokter of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief