Herhaling medicatie

  • #1

    Hoi, ik ben 28 jaar oud en werd vroeger gediagnosticeerd met een lichte vorm van autisme, PDD-NOS. Aan mij werd verteld dat het vorm van mijn aandoening vooral met concentratie 'verlies' te maken had. Als voorbeeld was het beantwoorden van vragen, of het behouden van een gesprek moeilijk voor mij. Hiervoor had mijn psychiator Risperidon aan mij voorgeschreven, maar na twee jaar tijd ging het in een periode mis, waardoor ik een aantal weken geen gebruik van had kunnen maken. Ik dacht dat het makkelijk was om weer door te gaan, maar ik kreeg meerdere waarschuwing bij de apotheek dat dit gevaarlijk was.

    Een jaar later, oftewel nu, ervaar ik de symptomen weer. Mijn behandeling bij mijn psychiator was al een tijdje gestopt, dus kon ik deze vragen nergens anders stellen. Ik was van plan om een herhaalrecept op te vragen bij mijn huisharts, maar toch heb ik de vrees dat wat ik doe fout kan zijn.

    Herkent iemand deze situatie? Ik durf nu niet te zeggen of het na een jaar rust nu wel goed is om de medicatie inname te hervatten.

    Stiekem ben ik ook bang, omdat ik ook merk dat ik langzamerhand steeds meer antisocialer begint te worden. Ik besef hierdoor dat het super ongezond is, dus vandaar mijn verwarde vraag

    Reageer
    #2

    Hoe ging het eigenlijk met je toen je de risperidon gebruikte?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #3

    Het maakte me inderdaad wel kalmer, maar het was moeilijk om de positieve kant te beschrijven.

    Er was een keer toen ik een dag mn medicatie vergeten was in te nemen. Het moest alleen voor het slapen gaan ingenomen worden. Maar de dag erna kon ik alle negatieve makkelijk beschrijven: geluid dat ik hoor werd luider en ik voelde me nogal actiever in gedachte en lichamelijk.

    Nu ervaar ik dat actiever ben, maar soms ook langzaam, omdat ik soms kort erbij stil sta en over mijn handeing nadenkt.

     

     

    Reageer
    #4

    Bespreek het gewoon met je huisarts. Die kan het ook voorschrijven

    Reageer
    #5

    Bedankt. Ik was al van plan om zometeen naar mijn huisarts toe te gaan, maar ik ben bang dat ik onvoldoende raad zal krijgen als ik dieper ga over dit onderwerp 🙂 Die kreeg alleen de instructie van mijn psychiator, want het is een antipsychotische medicatie.

    Reageer
    #6

    Bespreek het eerst maar eens met de huisarts

    Reageer
Reageer op: Herhaling medicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief