Angst en gedachtes

  • #1

    Ik heb sinds een paar jaar last van een angststoornis. Bij mij ligt de focus hiervan met name op de angst dat ik mensen in het verleden iets heb aangedaan maar dit niet meer weet. Dus bijvoorbeeld dat ik dronken was en iemand pijn heb gedaan of heb vermoord en dit dus niet meer weet. Het beheerst mijn leven behoorlijk. Heb wel hulp van een psych. Nu lag ik laatst in bed en ik was een beetje in die fase tussen volledig wakker zijn en in slaap vallen in. Soms schiet je dan ineens wakker of poppen er ineens random gedachtes of woorden op omdat je dan aan het wegdoezelen bent. Maar nu ineens kwam de zin ‘i need to get acid’ op. Ik schrok meteen heel erg omdat ik meteen in paniek was want ik dacht: wat als ik iemand iets heb aangedaan hiermee? Maar tegelijkertijd voelde het dus ook niet echt als een herinnering omdat ik toch een beetje in de fase tussen slaap en wakker zijn zat.
    Dit soort random zinnen, kan dat te maken hebben met het feit dat ik dat woord bijvoorbeeld die dag heb gelezen of gehoord op tv? Of dat door mijn angst mijn hersenen zulk soort zinnen maken?
    Of moet ik me zorgen maken dat dit echt een herinnering is?

    Sorry als het vaag klinkt, angststoornissen kunnen je gek
    Maken

    Reageer
    #2

    Iemand die me kan helpen?

    Reageer
    #3

    Misschien met je psycholoog bespreken?
    Die kan je alleen goed begeleiden als hij of zij op de hoogte is van de dingen waar jij mee zit

    Reageer
Reageer op: Angst en gedachtes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief