Angstklachten

 • #1

  Beste,

  Ik kamp nu al een tijdje met een vage angstklacht. Ik heb sws last van pareidolie. Wat ik ook heb kan ik verder slecht uitleggen. Ik loop gewoon over straat en ben bang om dingen anders mee te maken en te zien. Een donkere plant valt me meer op, gedachtes gaan dan alle kanten op. Sommige dingen lijken te vervormen of ik wordt er bang van. Vind t ineens vreemd als ik iemand zie lopen, reclame op een tankwagen is vreemd, eigenlijk alle gewone dingen lijken raar. Alles is begonnen met pammetjes. Daar kreeg ik dit van. Ik kan met momenten de dingen niet laten zoals ze zijn. Ik krijg daarna ook een vreemd angstig gevoel wat aan blijft houden. Een liedje van overleden zanger is ineens vreemd op de radio enz. Wat mankeer ik?

  Reageer
  #2

  Welke medicijnen gebruik je en hoeveel? En waarom was je gestart met pammetjes?

  Reageer
  #3

  Pammetjes 2.5 week om te slapen en meteen afhankelijk. Kreeg na het stoppen een raar gevoel of iemand mij een klap wil geven achterop mijn hoofd. Zit nu midden in de afbouw op 0.8 mg Diazepam. Maar doordat ik dat gevoel, wat ik nog niet kon, heb ik iets nieuws aangeboort lijkt wel. Kan slecht uitleggen wat het is. Voor de pammetjes had ik lichte angstklachten zoals piekeren en slapen.

  Reageer
  #4

  Ik denk dat het toch onttrekkingsverschijnselen zijn waar je nu last van hebt. Na 2,5 week ben je niet afhankelijk van diazepam. Dat heeft iets met de onderliggende aandoening te maken. Waarschijnlijk toch het verkeerde middel geweest voor jou

  Reageer
  #5

  Wat ik vergeet is, dat ik hierdoor olanzapine heb gekregen. Die slik ik nu nog 3.75 mg. Het ging even een tijdje iets beter maar nu alweer een tijdje deze vreemde dingen. Smeer net boter op een eierkoek en dan denk ik dat ik een figuurtje zie op die eierkoek ( van boter)

  Waarom schrik ik daar zo van en ben ik zo alert hierop.

  Reageer
  #6

  Dat komt waarschijnlijk omdat je een angststoornis hebt. Ben je hiermee al bij een psycholoog geweest

  Reageer
  #7

  Het begon allemaal met oxazepam daarna lorazepam en nu afbouwen met diazepam. In de tijd van lorazepam kreeg ik vlak voor de afbouw deze symptomen. Na overstap van ggZ vertelde ze mij dat ik paradoxaal reageer op pammetjes maar ik kon niet zonder meer.

  Reageer
  #8

  Het is dus niet maar 2,5 aan dat soort medicijnen
  En nou ben je er twee tegelijk aan het afbouwen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De ggz wil mij op een dagbehandeling zetten. 3x geweest en dit was niks voor mij. Nu ga ik op zoek naar een andere want ze willen mij niet met een psycholoog in gesprek zetten. Omdat ik die acute dagbehandeling niet accepteer.

  Gaat het ooit nog over deze vreemde gedachtes?

  Reageer
  #10

  Ik sta al eenntjdje op 3.75 olanzapine en laat dit voorlopig zo

  Reageer
  #11

  Dat zal wel weer overgaan maar dan moet je wel van de pammetjes af komen

  Reageer
  #12

  Dat is geen pammetje...

  Reageer
  #13
  1. Nee, ik slik nu 0.8 diazepam en 3.75 olanzapine.
  Reageer
  #14

  Maar dan wel de diazepam aan het afbouwen als ik het goed begrijp. Dat kan wel wat klachten geven

  Reageer
  #15

  Ja de diazepam bouw ik af dmv taperingstrips. Dat is behoorlijk pittig. Ik heb veel afbouw klachten. Tinnitus had ik al maar is evt erger (kan ook van 8 dagen citalopram gekomen zijn) eyefloaters, zenuwen enz.

  Reageer
Reageer op: Angstklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief